Η βρετανική υπηρεσία προστασίας στο Internet προειδοποιεί για μια νέα «κατηγορία» Ρώσων χάκερ

Η βρετανική υπηρεσία προστασίας στο Internet προειδοποιεί για μια νέα «κατηγορία» Ρώσων χάκερ

Το NCSC (Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Κυβερνοασφάλειας) του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο από επιθέσεις από Ρώσους χάκτιβιστες που είναι ευθυγραμμισμένοι με το κράτος, προτρέποντας όλους τους οργανισμούς στη χώρα να εφαρμόσουν συνιστώμενα μέτρα ασφαλείας.

«Τους τελευταίους 18 μήνες, μια νέα κατηγορία Ρώσων αντιπάλων στον κυβερνοχώρο έχει εμφανιστεί», αναφέρει η Ειδοποίηση του NCSC. «Αυτές οι κρατικές ομάδες είναι συχνά συμπαθείς στην εισβολή της Ρωσίας και έχουν ιδεολογικά και όχι οικονομικά κίνητρα».

Συνήθως, αυτές οι ομάδες hacktivist εστιάζουν την κακόβουλη δραστηριότητά τους στον κυβερνοχώρο στην εκτέλεση επιθέσεων DDoS (κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας) που προκαλούν διακοπή της υπηρεσίας σε κρίσιμες οντότητες όπως αεροδρόμια,κοινοβούλιο, και κυβερνητικούς ιστότοπους.

Ωστόσο, το NCSC λέει ότι αυτοί οι φορείς απειλών έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά, εάν είναι δυνατόν, και εάν τους δοθεί η ευκαιρία, ενδέχεται να στραφούν σε πιο επιβλαβείς δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου, το βρετανικό πρακτορείο συμβουλεύει όλους τους οργανισμούς να εφαρμόσουν ορισμένες προτεινόμενες ενέργειες για την αύξηση της ασφάλειας και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ασφαλή διαχείριση του συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *