Η Sony καταγράφει λειτουργικά κέρδη ρεκόρ σε εξαιρετικές πωλήσεις PS5

Η Sony καταγράφει λειτουργικά κέρδη ρεκόρ σε εξαιρετικές πωλήσεις PS5

Η Sony έκλεισε το οικονομικό της έτος με το τρίμηνο να κλείνει τον Μάρτιο σε υψηλό επίπεδο. Σημείωσε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ 1,21 τρισεκατομμυρίων JPY (8,1 δισεκατομμύρια ευρώ, μετατροπή), ξεπερνώντας τις δικές της προβλέψεις. Η Sony προβλέπει ότι οι πωλήσεις για το επόμενο οικονομικό έτος, που λήγει τον Μάρτιο του 2024, θα είναι περίπου 11,5 τρισεκατομμύρια JPY – περίπου ίδιες με φέτος.

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας οφείλεται στις εξαιρετικές πωλήσεις του PlayStation 5. Η Sony πούλησε ρεκόρ 19,1 εκατομμυρίων κονσόλων το οικονομικό έτος – έναντι 11,5 εκατομμυρίων κονσόλων το προηγούμενο οικονομικό έτος, το οποίο αμαυρώθηκε από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η Sony ελπίζει να πουλήσει 25 εκατομμύρια σε αυτό το οικονομικό έτος (μέχρι τον Μάρτιο του 2024).

Η Sony πλησιάζει στις 40 εκατομμύρια πωλήσεις του PlayStation 5.

Το τμήμα gaming της Sony ανέφερε έσοδα 3,64 τρισεκατομμυρίων JPY (24,3 δισεκατομμύρια ευρώ, μετατροπή).

Ο άλλος μεγάλος νικητής της Sony ήταν το τμήμα τσιπ. Η επιχείρηση αισθητήρων εικόνας της Sony εξασφάλισε έσοδα 212,2 δισεκατομμυρίων JPY (1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, μετατροπή) – αύξηση 36% από έτος σε έτος.

Ωστόσο, η Sony αναμένει ότι η δραστηριότητα των τσιπ απεικόνισης της θα μειωθεί κατά 5,7% το τρέχον οικονομικό έτος λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης, ιδιαίτερα από τους κινέζους κατασκευαστές smartphone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *