Snapchat : H μεγάλη έξοδος προκλήθηκε από τη δωρεάν λειτουργία AI

Snapchat : H μεγάλη έξοδος προκλήθηκε από τη δωρεάν λειτουργία AI

Οι αναζητήσεις για «διαγραφή Snapchat» αυξήθηκαν κατά 488% μέσα σε μια μέρα, εν μέσω ανησυχιών για το απόρρητο και τα δεδομένα, αφού η εφαρμογή έκανε την εξατομικευμένη λειτουργία My AI δωρεάν σε όλους τους χρήστες.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CloudTech24 μάζεψε δεδομένα αναζήτησης Google για να καταλήξει στα εκπληκτικά ευρήματα, τα οποία υποδεικνύουν ότι οι προσπάθειες της πλατφόρμας που ανήκει στο Snap να προσφέρει μια εμπειρία «φιλικού υπολογιστή» στους χρήστες δεν αντιμετωπίζονται με το ίδιο πνεύμα.

«Η δυνατότητα My AI χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει το Snapchat για κάθε χρήστη για να κάνει τις αλληλεπιδράσεις του να αισθάνονται περισσότερο σαν μια συνομιλία με έναν φίλο», δήλωσε εκπρόσωπος του CloudTech24. «Ορισμένοι χρήστες, ωστόσο, το θεωρούν αυτό ως παραβίαση του απορρήτου, εγείροντας ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους».

Ούτε η άνοδος της 26ης Απριλίου στις αναζητήσεις Google για τον τρόπο εκχώρησης της συσκευής του Snapchat είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό – οι περιπτώσεις “πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Snapchat” αυξήθηκαν 70% την προηγούμενη εβδομάδα, με το CloudTech24 να αναφέρει ότι οι εμφανίσεις του όρου “διαγραφή Snapchat” έχουν πενταπλασιαστεί τους τελευταίους τρεις μήνες.

Το MyAI παρουσιάστηκε στους συνδρομητές επί πληρωμή τον Φεβρουάριο – είναι ουσιαστικά ένα chatbot που λειτουργεί με το εξαιρετικά δημοφιλές και αμφιλεγόμενο ChatGPT, το οποίο ενσωματώθηκε στους τίτλους σε όλο τον κόσμο όταν παρουσιάστηκε η τελευταία έκδοση τον Νοέμβριο.

Αυτή την εβδομάδα, η Snap, η εταιρεία που κατέχει και διαχειρίζεται το Snapchat, έκανε το επόμενο βήμα προς τα εμπρός, προσφέροντας την υπηρεσία chatbot δωρεάν και στους 375 εκατομμύρια χρήστες – μόνο για να φαίνεται ότι η γενναιοδωρία της αποκλείστηκε οδυνηρά.

Η προσαρμοσμένη εσωτερική έκδοση του Snapchat είχε ήδη παλέψει να κερδίσει τους χρήστες, καθώς οι ειδικοί αμφισβητούν όλο και περισσότερο τη χρήση της Big Tech για δημόσια δεδομένα και  τη δημιουργία κερδών και να παρακολουθείτε τη διαδικτυακή συμπεριφορά παγκοσμίως.

“Το chatbot δέχθηκε επίσης πυρά πρόσφατα, όταν ήταν αποκλειστικό χαρακτηριστικό του Snapchat+ μόνο, επειδή παρείχε ακατάλληλες και μη ασφαλείς απαντήσεις αφού του είπαν ότι μιλούσε σε νεαρούς εφήβους”, είπε.η CloudTech24.

«Αυτά τα ευρήματα παρέχουν μια εντυπωσιακή εικόνα της εκπληκτικής αύξησης των χρηστών του Snapchat που θέλουν να ακυρώσουν τους λογαριασμούς τους από όλο τον κόσμο, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι η νέα λειτουργία αποτελεί παραβίαση του απορρήτου».

Τα τριμηνιαία κέρδη της Snap για τις αρχές του τρέχοντος έτους φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τα δεινά της πελατειακής της βάσης. Ο απολογισμός του πρώτου τριμήνου παρουσίασε πτώση 7%, υστερώντας αρκετά από την αύξηση 4% στα διαφημιστικά έσοδα που ανέφερε ο μεγάλος ανταγωνιστής τεχνολογίας Meta. Προχωρώντας στο δεύτερο τρίμηνο, ο χειριστής της πλατφόρμας προβλέπει περισσότερες δυσκολίες, με τη μορφή πρόβλεψης πτώσης 6% στα κέρδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *