Debian 11.7:  κυκλοφορεί με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας

Debian 11.7:  κυκλοφορεί με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας

Το Debian Project κυκλοφόρησε την έβδομη έκδοση για Debian 11 “Bullseye” φέρνοντάς το στην έκδοση 11.7. Δεν υπάρχουν νέες δυνατότητες με αυτήν την ενημέρωση, απλώς διορθώσεις σφαλμάτων και ασφαλείας για δημοφιλή (και λιγότερο γνωστά) πακέτα. Εάν εκτελείτε ήδη το Debian 11, απλώς εφαρμόστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και στη συνέχεια θα εκτελείτε το Debian 11.7.

Εάν σκεφτόσασταν να εγκαταστήσετε το Debian 11 στον υπολογιστή σας και έχετε ήδη κατεβάσει μία από τις παλαιότερες εκδόσεις σημείων, απλώς εγκαταστήστε το. Εφόσον κάνετε ενημερώσεις μετά την εγκατάσταση, θα είστε στο Debian 11.7, επομένως δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε νέα μέσα εγκατάστασης. Εάν προσπαθείτε να το εγκαταστήσετε σε μια συσκευή εκτός σύνδεσης, τότε αξίζει να πάρετε το πιο πρόσφατο ISO.

Μερικά από τα πακέτα που έχουν λάβει επιδιορθώσεις στο Debian 11.7 περιλαμβάνουν Flatpak, LibreOffice, Linux Kernel, MariaDB, προγράμματα οδήγησης γραφικών NVIDIA, systemd, Firefox ESR, Thunderbird, Chromium, Emacs, Java, Git, Rails και πολλά άλλα.

Το Debian 12 “Bookworm” αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2023. Θα μεταπηδήσει από το Linux 5.10 στο Linux 6.1, φέρνοντας υποστήριξη για περισσότερο υλικό. Θα πρέπει να λάβει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τον Ιούλιο του 2026 προτού διατηρηθεί από την ομάδα LTS που θα το κρατήσει ζωντανό μέχρι τον Ιούνιο του 2028.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *