Snapdragon 8 Gen 3:  έρχεται με βασικό πυρήνα 3,7 GHz

Snapdragon 8 Gen 3:  έρχεται με βασικό πυρήνα 3,7 GHz

Ο Snapdragon 8 Gen 2 έφερε ένα τεράστιο άλμα επιδόσεων και καλύτερη απόδοση, αλλά τώρα ακούμε ότι ο διάδοχός του έχει ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Ένας γνωστός tipster αποκαλύπτει ότι η επόμενη γενιά της ναυαρχίδας πλατφόρμας της Qualcomm θα συσκευάσει νέα αρχιτεκτονική CPU, ενώ θα αυξήσει σημαντικά τις ταχύτητες του ρολογιού.

Ο Snapdragon 8 Gen 3 λέγεται ότι έχει έναν βασικό πυρήνα CPU Cortex-X4 στα πρωτοφανή 3,7 GHz, πέντε ισχυρούς πυρήνες για απόδοση και δύο μικρούς πυρήνες για αποδοτικότητα.

O αριθμός μοντέλου είναι SM8650 και η GPU θα ονομάζεται Adreno 750. Οι προσδοκίες είναι η TSMC να συνεχίσει την κατασκευή των τσιπ, μεταβαίνοντας από τον κόμβο N4 στον κόμβο N4P, ο οποίος εξακολουθεί να είναι τεχνολογία διαδικασίας 4 nm αλλά με ελαφρά αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Ο λόγος που η TSMC δεν πρόκειται για διαδικασία 3nm είναι ο κύκλος παραγωγής – το N4P είναι αρκετά καλό και αρκετά προσιτό και τα εργοστάσια στην Ταϊβάν είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή μόλις ολοκληρωθεί η δοκιμή από τις εταιρείες τηλεφωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *