Microsoft : συνεχίσει να συνεργάζεται με ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες

Microsoft : συνεχίσει να συνεργάζεται με ρωσικές ιδιωτικές εταιρείες

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ,  η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει όλες τις νέες πωλήσεις των προϊόντων της στη Ρωσία. Σταμάτησε τις πωλήσεις κονσολών Xbox, Azure, Windows και Microsoft 365 μεταξύ άλλων.

Επίσης περιόρισε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία αφήνοντας 400 υπαλλήλους. Είπε ότι θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις με Ρώσους πελάτες όσο αναστέλλονται οι νέες πωλήσεις. Ως αποτέλεσμα, Ρώσοι πελάτες άρχισαν να αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν λήψη των Windows 11 ή των Windows 10.

Σύμφωνα με τον Kommersant, έναν από τους παλαιότερους ρωσικούς εκδοτικούς οίκους, η Microsoft έστειλε επιστολές στους πελάτες της για να ανανεώσουν τις άδειές τους. Αυτό έρχεται ως άμεση σύγκρουση με τα δικά τους λόγια που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Ανέφερε ότι γραφεία, εταιρείες και νομικά πρόσωπα που δεν υπόκεινται σε κυρώσεις μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες.

Η Microsoft έκανε αυτήν την  αντιφατική κίνηση για να περιορίσει την πειρατεία στη Ρωσία, καθώς οι κυρώσεις κατέστησαν αδύνατη τη νόμιμη λήψη λογισμικού και ενημερώσεων. Μια πηγή είπε στην Kommersant (μεταφρασμένη Google στα αγγλικά):

Η Microsoft δεν θέλει να χάσει Ρώσους πελάτες, επομένως δεν κλείνει τη ρωσική νομική οντότητα και προσπαθεί να βρει τρόπους να συνεχίσει να υποστηρίζει το λογισμικό και να το ενημερώνει.

Η Ρωσία νομιμοποίησε πρόσφατα την πειρατεία δυτικής τεχνολογίας και περιεχομένου, όπως παιχνίδια και ταινίες. Με τις κυρώσεις να αρχίζουν να δαγκώνουν, η Ρωσία έχει ήδη θεσπίσει νόμους για τη νομιμοποίηση τέτοιων ενεργειών «σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που σχετίζεται με τη διασφάλιση της άμυνας και της ασφάλειας του κράτους». Ο νόμος εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία χωρίς τη συγκατάθεση του κατόχου του διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Επηρεάζει μόνο πνευματικές ιδιότητες από χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι βαριές κυρώσεις έχουν εξαντλήσει όλες τις νόμιμες πηγές απόκτησης εγκεκριμένου αντιγράφου στο έθνος που μαστίζεται από την πειρατεία. Σύμφωνα με τη Microsoft, κόστισε στην εταιρεία 125 εκατομμύρια δολάρια. Η προσπάθεια της Microsoft να διατηρήσει μερίδιο αγοράς και παρουσία διατρέχει τον κίνδυνο της φήμης και της δημόσιας αντίδρασης από τις δυτικές χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *