Brave Search : δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο Bing API της Microsoft για αποτελέσματα

Brave Search : δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο Bing API της Microsoft για αποτελέσματα

Όταν το Brave, η εταιρεία πίσω από το  πρόγραμμα περιήγησης ιστού Brave , κυκλοφόρησε τη δική της μηχανή αναζήτησης το 2021, ένα μικρό ποσοστό των αποτελεσμάτων αναζήτησής της προήλθε από API τρίτων. Ένα από αυτά ήταν το Bing Search API της Microsoft. Αυτή την εβδομάδα, η Brave ανακοίνωσε ότι έχει πλέον εγκαταλείψει τη χρήση της Αναζήτησης Bing και ο δείκτης της είναι πλέον 100 τοις εκατό ανεξάρτητος.

Σε μια ανάρτηση στο blog, ο Brave είπε ότι πριν από την ανακοίνωση αυτής της εβδομάδας, το Bing Search API παρήγαγε περίπου το επτά τοις εκατό των απαντήσεων στο Brave Search. Εκτός από την επιθυμία να είναι εντελώς απαλλαγμένος από τη χρήση πληροφοριών από τρίτα μέρη, ο Brave είπε ότι υπήρχαν επίσης ορισμένες ανησυχίες για το μέλλον του Bing Search API, λόγω της συνεργασίας της Microsoft με το OpenAI και της χρήσης της τεχνολογίας ChatGPT στο Bing Chat. Ανέφερε:

Φοβηθήκαμε για τη συνέχεια της υπηρεσίας Bing, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν μια προειδοποιητική ανησυχία, καθώς η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα μια άνευ προηγουμένου αύξηση στην τιμολόγηση του API. Αυτό δημιούργησε αδικαιολόγητη πίεση για τις μηχανές αναζήτησης που βασίζονται εν μέρει ή πλήρως στο Bing Search API. Οι συνέπειες της εξάρτησής τους από την Bing θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες όταν λήξουν τα μακροπρόθεσμα συμβόλαιά τους.

Η Brave ανακοίνωσε επίσης ότι θα κυκλοφορήσει το Brave Search API για προγραμματιστές και εταιρείες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία αναζήτησής της. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα αποκαλυφθούν στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *