Μια ταχεία ενημέρωση ασφαλείας για τις συσκευές  Apple  

Μια ταχεία ενημέρωση ασφαλείας για τις συσκευές  Apple  

Για πρώτη φορά, η Apple κυκλοφορεί μια ενημέρωση γρήγορης απόκρισης ασφαλείας. Είναι μια νέα μέθοδος έκδοσης λογισμικού για τα τρία δημοφιλή λειτουργικά της συστήματα, iOS, iPadOS και macOS.

Προηγουμένως, οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας φτιάχνονταν μαζί με ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος. Αυτό καθυστέρησε την ανάπτυξη ζητημάτων ασφαλείας που έχουν ήδη διορθωθεί. Τα Rapid Security Responses ή RSR διαχωρίζουν τις ενημερώσεις ασφαλείας από τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Πλέον οι ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, ειδικά τα σφάλματα zero-day, μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτόματες ενημερώσεις over-the-air χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε να κυκλοφορήσει η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος.

Οι συσκευές με iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 και macOS 13.3.1 και μετά είναι κατάλληλες για λήψη RSR. Μια μεγάλη διαφορά με το RSR είναι ότι δεν απαιτεί πάντα να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας για να εφαρμόσει τις ενημερώσεις κώδικα. Από προεπιλογή, οι αυτόματες ενημερώσεις είναι ενεργοποιημένες. Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας ως εξής:

  • iPhone ή iPad: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Αυτόματες ενημερώσεις και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Αποκρίσεις ασφαλείας και αρχεία συστήματος”.
  • Mac: Επιλέξτε το μενού Apple > Ρυθμίσεις συστήματος. Κάντε κλικ στην επιλογή Γενικά στην πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Ενημέρωση λογισμικού στα δεξιά. Κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση λεπτομερειών δίπλα στις Αυτόματες ενημερώσεις και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η “Εγκατάσταση αποκρίσεων ασφαλείας και αρχείων συστήματος”.

Για την ασφάλειά σας, εάν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε το RSR, η Apple θα εξακολουθεί να σας παρέχει σχετικές διορθώσεις ή μετριασμούς στην επόμενη ενημέρωση λογισμικού για τις συσκευές σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *