Γιατί η  Apple αντιμετωπίζει μήνυση ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών  

Γιατί η  Apple αντιμετωπίζει μήνυση ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών  

Η Apple θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια ακόμη αγωγή σχετικά με το σκόπιμο “στραγγαλισμό” των iPhone 6 και 6s, κοινώς γνωστό ως batterygate.

Το πρόστιμο των  1,6 δισεκατομμυρίων λιρών  είναι από τον Justin Gutmann για λογαριασμό χρηστών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο που επηρεάζονται από το «στραγγαλισμό» της Apple στα iPhone 6 και 6s. Οι δικηγόροι του Gutmann υποστηρίζουν ότι η Apple απέκρυψε προβλήματα με τις μπαταρίες των παλαιότερων iPhone περιορίζοντας την απόδοση.

Η Apple προσπαθεί να μπλοκάρει τη μήνυση προσφεύγοντας σε δικαστήριο του Λονδίνου. Οι δικηγόροι της Apple  ισχυρίζονται ότι η αγωγή είναι «αβάσιμη» και ότι μόνο ένας μικρός αριθμός παλιών μπαταριών iPhone είναι ελαττωματικές, για τις οποίες η Apple πρόσφερε δωρεάν αντικατάσταση μπαταριών.

Οι δικηγόροι του Gutmann επισημαίνουν τη διευθέτηση ομαδικής αγωγής από την Apple το 2020 στις ΗΠΑ ως απόδειξη ότι η Apple ήταν ένοχη για “στραγγαλισμό” των iPhone.

Η Apple, από την άλλη πλευρά, επισημαίνει την δημόσια συγγνώμη που εξέδωσε το 2017 και τις φθηνότερες αντικαταστάσεις μπαταριών που πρόσφερε ως αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *