Microsoft : προσπαθεί πάλι να πείσει τους χρήστες του Chrome να μεταβούν στο Edge

Microsoft : προσπαθεί πάλι να πείσει τους χρήστες του Chrome να μεταβούν στο Edge

Πιθανότατα δεν είναι άδικο να πούμε ότι η Microsoft θέλει πραγματικά οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge. Η εταιρεία έχει συχνά υιοθετήσει κάπως απελπισμένα μέσα για να πείσει περισσότερους χρήστες να δοκιμάσουν το Edge και να το επιλέξουν ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την εποχή των Windows 11, η εταιρεία ήρθε για πρώτη φορά στο στόχαστρο λόγω του τρόπου της που ρύθμισε τις προεπιλεγμένες επιλογές εφαρμογής . Υπήρξαν επίσης επιθετικές διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες, όπως την εποχή που κάλεσε η Microsoft το Google Chrome “τόσοι 2008” και πρότεινε ότι ο Edge ήταν πιο ασφαλές από το Chrome. Αυτό το είδος διαφήμισης εμφανίστηκε ξανά κατά την προσπάθεια λήψης του Chrome, μόνο που αυτή τη φορά χρειάστηκε την πλήρη οθόνη αντί να είναι απλώς μια μικρή προτροπή στη γωνία πάνω, κάτι που έδειξε πόσο πολύ θέλει οι χρήστες να παρατηρήσουν ότι υπάρχει. Και φυσικά, κατά καιρούς ο Edge θέλει επίσης να το επιλέξετε ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

 Σύμφωνα με αναφορές χρηστών στο Διαδίκτυο, οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις της Τρίτης ενημέρωσης Απριλίου για τα Windows 11 και τα Windows 10 ενεργοποιούν τώρα τη σελίδα Ρυθμίσεις προεπιλεγμένων εφαρμογών όταν ανοίγει ένας σύνδεσμος ιστού με το Google Chrome. Επομένως, όταν ένας χρήστης ανοίγει έναν σύνδεσμο με το Chrome, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις εφαρμογής προσπαθούν να κάνουν τους χρήστες να θέλουν να μεταβούν στο Edge.

Ακόμη και η απεγκατάσταση του Google Chrome και η επανεγκατάστασή του δεν δίνει λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *