Συμμορία ransomware εισβάλλει το σύστημα ειδοποίησης πανεπιστημίου για να εκδώσει απειλές

Συμμορία ransomware εισβάλλει το σύστημα ειδοποίησης πανεπιστημίου για να εκδώσει απειλές

Η συμμορία ransomware Avos κατέλαβε το σύστημα εκπομπών έκτακτης ανάγκης του Πανεπιστημίου Bluefield, “RamAlert”, για να στείλει στους φοιτητές και το προσωπικό μηνύματα SMS και ειδοποιήσεις μέσω email ότι τα δεδομένα τους είχαν κλαπεί και σύντομα θα κυκλοφορούσαν.

Το Πανεπιστήμιο Bluefield είναι ένα μικρό ιδιωτικό πανεπιστήμιο στο Bluefield της Βιρτζίνια, με περίπου 900 φοιτητές.

Στις 30 Απριλίου, το Πανεπιστήμιο αποκάλυψε στους φοιτητές και το προσωπικό ότι είχαν υποστεί μια κυβερνοεπίθεση που επηρέασε τα συστήματα πληροφορικής, με αποτέλεσμα να αναβληθούν όλες οι εξετάσεις.

Εκείνη την εποχή, το Πανεπιστήμιο ισχυρίστηκε ότι η έρευνά του δεν βρήκε στοιχεία για περιπτώσεις οικονομικής απάτης ή κλοπής ταυτότητας που να συνδέονται με αυτό το περιστατικό.

“Οι καθηγητές και οι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιούν με ασφάλεια και να έχουν πρόσβαση σε πόρους MyBU, Canvas και βιβλιοθήκης μέσω του ιστότοπου των πανεπιστημίων.”εξήγησε το Πανεπιστήμιο Bluefield.

Ωστόσο, το περιστατικό πήρε μια άσχημη τροπή την 1η Μαΐου 2023 καθώς η ομάδα Avost εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στο σύστημα RamAlert του Πανεπιστημίου, ένα σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης που χρησιμοποιείται για την προειδοποίηση των φοιτητών και του προσωπικού μέσω email και κειμένου για έκτακτες ανάγκες ή απειλές στην πανεπιστημιούπολη.

Οπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το WVVA, η συμμορία ransomware χρησιμοποίησε το σύστημα RamAlert για να στείλει ειδοποιήσεις SMS και email προειδοποιώντας ότι τα προσωπικά δεδομένα είχαν κλαπεί και θα αποδεσμευόταν εάν το Πανεπιστήμιο Bluefield δεν καταβάλει λύτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *