Καλύτερα έσοδα της Apple από το iPhone  

Καλύτερα έσοδα της Apple από το iPhone  

Η συνολική βιομηχανία smartphone μπορεί να είχε μείωση των αποστολών για το πρώτο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο, μην το πείτε αυτό στην Apple. Οι άνθρωποι της Apple  είχαν στην πραγματικότητα καλύτερες πωλήσεις του iPhone του από ό,τι προέβλεπαν.

Αυτό αποκαλύφθηκε ως μέρος της έκθεσης  “Οικονομικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου 2023”, για την περίοδο που έληξε την 1η Απριλίου 2023. Το τμήμα iPhone απέφερε 51,334 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, το οποίο είναι 2 τοις εκατό υψηλότερο από τα 50,570 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε για την ίδια χρονική περίοδο πριν από ένα χρόνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι είχε «ρεκόρ τριμήνου Μαρτίου για το iPhone παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον». Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ενεργών συσκευών της Apple ήταν σε “υψηλό όλων των εποχών”

Συνολικά, τα έσοδα της Apple ήταν 94,836 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο. Αυτό ήταν μειωμένο σε σύγκριση με τα 97,278 δισεκατομμύρια δολάρια που πήρε από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες των οικονομικών αναλυτών. Τα καθαρά έσοδα ήταν 24,160 δισεκατομμύρια δολάρια, πάλι μειωμένα από τα 25,010 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από ένα χρόνο πριν.

Η συνολική πτώση προήλθε εν μέρει από τις πιο αργές πωλήσεις προϊόντων iPad και Mac. Τα έσοδα από το iPad ανήλθαν στα 6,67 δισεκατομμύρια δολάρια, από 7,646 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις Mac ανήλθαν στα 7,17 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τα 10,435 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε το ίδιο τρίμηνο του 2022.

Οι πωλήσεις άλλων προϊόντων υλικού της εταιρείας, όπως το Apple Watch, ανήλθαν στα 8,757 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερες από τα 8,806 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε από την ίδια περίοδο το 2022. Στα θετικά, τα έσοδα από τις υπηρεσίες της Apple, που περιλαμβάνουν πωλήσεις καταστημάτων εφαρμογών , οι συνδρομές στο Apple Music, το Apple TV Plus και άλλα, έφτασαν τα 20,907 δισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα από τα 19,821 δισεκατομμύρια δολάρια που έλαβε πριν από ένα χρόνο.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επίσης αύξησε την τριμηνιαία πληρωμή μερίσματος στους μετόχους κατά 4%, στα 0,24 δολάρια ανά μετοχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *