Οι ριζικές αλλαγές στο  Google Search  

Οι ριζικές αλλαγές στο  Google Search  

Λίγες μέρες πριν από το Συνέδριο προγραμματιστών Google I/O στις 10 Μαΐου, ενδέχεται να μάθουμε περισσότερα για το τι θα αποκαλύψει η Google στην εκδήλωση. Μια νέα αλλά μη επιβεβαιωμένη αναφορά ισχυρίζεται ότι ενδέχεται να ακούσουμε για μια αναμόρφωση της Αναζήτησης Google για να προσελκύσουμε περισσότερους νεότερους χρήστες.

Η Google θέλει να απομακρυνθεί από την παραδοσιακή λίστα των συνδέσμων ιστότοπων που συνήθως εμφανίζονται μετά από μια έρευνα αναζήτησης. Αντίθετα, θέλουν να ενσωματώσουν λειτουργίες όπως η εμφάνιση σύντομων βίντεο, παρόμοια με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok και το Instagram.

Πράγματι, το άρθρο λέει ότι τον Ιούλιο του 2022, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Google, Prabhakar Raghavan, δήλωσε ότι το 40 τοις εκατό των νέων χρησιμοποιούν αυτά τα κοινωνικά δίκτυα όταν θέλουν να βρουν εστιατόρια. Η Google προφανώς θέλει αυτά τα άτομα να αναζητούν τέτοιου είδους περιεχόμενο στην πλατφόρμα της.

Το άρθρο λέει ότι η Google μπορεί επίσης να συνδέσει περισσότερα σε διαδικτυακές συζητήσεις φόρουμ σε μελλοντικά αποτελέσματα αναζήτησης και θα προσθέσει επίσης χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης chatbot όπως ο Bard στη μηχανή αναζήτησής του. Η Microsoft το έχει ήδη κάνει, ενσωματώνοντας το Bing Chat στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Google μπορεί να επαναφέρει τα αποτελέσματα αναζήτησης, ενώ ταυτόχρονα δεν θα απαλλαγεί από τους πιο παραδοσιακούς συνδέσμους ιστού από τους οποίους εξαρτώνται πολλοί ιστότοποι για την επισκεψιμότητα και το εισόδημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *