Η Qualcomm προχωρά στην εξαγορά της  Autotalks

Η Qualcomm προχωρά στην εξαγορά της Autotalks

Η Qualcomm κάνει μια κίνηση για να επεκταθεί πέρα ​​από την πιο γνωστή της επιχείρηση κατασκευής επεξεργαστών για smartphone, tablet και υπολογιστές. Σήμερα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την Autotalks, μια εταιρεία τσιπ με έδρα το Ισραήλ που ιδρύθηκε το 2009.

Δελτίο τύπου της Qualcomm λέει ότι η Autotalks σχεδιάζει τσιπ που είναι κατασκευασμένα για την ασφάλεια του οχήματος. Αυτά τα τσιπ μπορούν να βοηθήσουν τους οδηγούς να αποφύγουν τους κινδύνους στο δρόμο. Τα τσιπ μπορούν επίσης να επικοινωνούν με άλλα οχήματα για να βοηθήσουν στη βελτίωση των χρόνων απόκρισης. Το δελτίο τύπου πρόσθεσε:

Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της Autotalks και των κορυφαίων προϊόντων του κλάδου με την 20ετή εμπειρία της Qualcomm στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη δέσμευσή της στο V2X στοχεύει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και υιοθέτησης λύσεων V2X για τη βελτίωση της απόδοσης της κυκλοφορίας και την ασφάλεια του οδηγού και των χρηστών του δρόμου.

Όταν κλείσει η συμφωνία, η Qualcomm θα ενσωματώσει την τεχνολογία της Autotalks στην πλατφόρμα αυτοκινήτου Snapdragon Digital Chassis. Η συμφωνία εξακολουθεί να υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις. Δεν αναφέρθηκε πόσα πληρώνει η Qualcomm για το Autotalks, αλλά η Qualcomm θα πληρώσει από 350 έως 400 εκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία.

Νωρίτερα φέτος, η Qualcomm ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός νέου τσιπ που ονομάζεται Snapdragon Ride Flex, το οποίο θα τοποθετήσει την αυτοματοποιημένη οδήγηση (AD) και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) σε ένα τσιπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *