Τι αλλαγές θα φέρει το iOS 17 στα  Apple Maps

Τι αλλαγές θα φέρει το iOS 17 στα Apple Maps

Η Apple εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα Live Activities για την εφαρμογή Maps που θα εμφανίζει την πλοήγηση βήμα προς βήμα απευθείας στην οθόνη κλειδώματος . Φαίνεται ότι θα είναι μέρος του iOS 17 και υπάρχει ένα render που δίνει μια ιδέα για το πώς θα φαινόταν στην πράξη η ακυκλοφόρητη λειτουργία. Εμφανίζει τον χάρτη σε ένα τετράγωνο παράθυρο μαζί με ορισμένες οδηγίες κατεύθυνσης στο επάνω μέρος.

Κυκλοφόρησε με το iOS 16 πέρυσι, το Live Activities προορίζεται για την εμφάνιση των πιο πρόσφατων δεδομένων μιας εφαρμογής στην οθόνη κλειδώματος και στο Dynamic Island. Για παράδειγμα, η λειτουργία μπορεί να δείξει πόσο απέχει ένα Uber από την τοποθεσία παραλαβής του. Μπορεί επίσης να εμφανίζει την πρόοδο της προπόνησης, ζωντανά αποτελέσματα παιχνιδιού ή πόσος χρόνος απομένει για να φτάσει μια παραγγελία παράδοσης φαγητού.

Η λειτουργία Maps Live Activity θα προσφέρει μια “αδιάλειπτη μετάβαση κατά το ξεκλείδωμα” της συσκευής. Οι χρήστες θα μπορούν να σύρουν προς τα πάνω στην οθόνη και να προβάλλουν τις ειδοποιήσεις τους ως συνήθως. Ενώ κάλυπτε ένα μεγάλο ακίνητο στην οθόνη κλειδώματος, θα ήταν σαν “μια ταπετσαρία ως επί το πλείστον” με τη δυνατότητα να μετακινήσετε τον χάρτη. Ωστόσο, η εταιρεία πειραματίζεται με ένα μόνο πάτημα ή παρατεταμένο πάτημα στον χάρτη για να ανοίξει η πλήρης εφαρμογή.

Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης πολλούς τρόπους για να αλλάξει το μέγεθος της ζωντανής δραστηριότητας, όπως η προσθήκη ενός κουμπιού γραφικών ή με ένα παρατεταμένο πάτημα ή ένα απλό πάτημα. Επιπλέον, είναι δυνατό να ελαχιστοποιηθεί η ζωντανή δραστηριότητα στο μέγεθος του προγράμματος αναπαραγωγής μουσικής στην οθόνη κλειδώματος και να μεγιστοποιηθεί εκ νέου πατώντας τη δραστηριότητα.

Το iOS 17 φημολογείται ότι φέρνει διάφορα άλλα χαρακτηριστικά, όπως ανανεωμένες εκδόσεις του   Wallpapers, Health και Wallet. Η Apple θα μιλήσει για τις δυνατότητες και τις αλλαγές του iOS 17 κατά τη διάρκεια του WWDC 2023. Αναμένεται να προστεθεί η πολυαναμενόμενη δυνατότητα παράπλευρης φόρτωσης εφαρμογών επίσης, αλλά μια πρόσφατη αναφορά προτείνει ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να περιοριστεί μόνο στην Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *