Unity και Microsoft συνεργάζονται για καλύτερο  Xbox Research

Unity και Microsoft συνεργάζονται για καλύτερο Xbox Research

Τον Αύγουστο του 2022, η Microsoft και η Unity ανακοίνωσαν νέα συνεργασία. Η Unity είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud της Microsoft Azure για τη δημιουργία και τη διαχείριση εμπειριών 3D (RT3D) σε πραγματικό χρόνο. Η Microsoft είπε τότε ότι αυτή η συνεργασία θα επέτρεπε στους προγραμματιστές παιχνιδιών Unity να δημιουργήσουν παιχνίδια για τις πλατφόρμες PC και Xbox.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η συνεργασία είναι στην πραγματικότητα πολύ περισσότερο από ό,τι διαφημίστηκε αρχικά. Σε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου στη σελίδα Microsoft Game Dev, αναφέρει ότι η ομάδα Έρευνας Xbox της εταιρείας χρησιμοποιεί την πλατφόρμα απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας του Unity Parsec που βασίζεται σε cloud, ώστε να μπορεί να χειρίζεται εικονικές δοκιμές αναπαραγωγής των παιχνιδιών της με δοκιμαστές σε όλο τον κόσμο.

Προηγουμένως, οι παίκτες πήγαιναν στα γραφεία της Microsoft στο Redmond της Ουάσιγκτον για να παίξουν δοκιμαστικά παιχνίδια. Ωστόσο, εν μέρει χάρη στην πανδημία του Covid-19, το Xbox Research μετακόμισε σε μια λύση που βασίζεται στο cloud για να ζητήσει από τους δοκιμαστές να δοκιμάσουν παιχνίδια εξ αποστάσεως. Ωστόσο, η Microsoft ήθελε μια απομακρυσμένη λύση που θα έκανε να φαίνεται ότι οι δοκιμαστές παιχνιδιών έπαιζαν τοπικά στο Redmond.

Το Parsec της Unity ήταν η λύση που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η Xbox Research. Η ανάρτηση στο blog ανέφερε:

Το Xbox Research δεν είδε κανένα στοιχείο μειωμένης ποιότητας ή ποσότητας δοκιμών μετά τη χρήση του Parsec για απομακρυσμένες δοκιμές αναπαραγωγής για ένα χρόνο. Οι εκθέσεις τους έμοιαζαν σαν αυτές οι μελέτες να πραγματοποιούνταν αυτοπροσώπως ως συνήθως. Και τώρα που η Parsec τους επέτρεψε να δοκιμάσουν ξανά με παίκτες σε όλο τον κόσμο, το Xbox Research μπορεί να επικεντρωθεί στην κλιμάκωση των δοκιμών εικονικών παιχνιδιών. Χωρίς τα όρια που επιβάλλονται από το on-prem υλικό, μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν δοκιμές με έως και 60 ταυτόχρονους παίκτες σε εικονικές μηχανές Microsoft Azure (VM).

Εκτός από την προσφορά σχεδόν χωρίς καθυστέρηση απομακρυσμένου παιχνιδιού, η χρήση δοκιμών Parsec για Έρευνα Xbox προσφέρει επίσης ένα πιο ασφαλές σύστημα με ενεργοποιημένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Η ανάρτηση ιστολογίου λέει ότι οι προγραμματιστές της σειράς Microsoft Studios μπορούν να εγκαταστήσουν VM με Parsec στο Azure Marketplace σε πέντε λεπτά ή λιγότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *