Η Samsung φέρνει την παρακολούθηση ακανόνιστου καρδιακού παλμού στο Galaxy Watch

Η Samsung φέρνει την παρακολούθηση ακανόνιστου καρδιακού παλμού στο Galaxy Watch

Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα ότι φέρνει τη λειτουργία Irregular Heart Rhythm Notification (IHRN) στα smartwatches της μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor. Η εγκεκριμένη από τον FDA λειτουργία θα μπορεί να παρακολουθεί τους ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς και να προειδοποιεί τους χρήστες για πιθανή δραστηριότητα AFib (κολπική μαρμαρυγή).

Το IHRN θα λειτουργεί στο παρασκήνιο και θα προτρέπει τους χρήστες να κάνουν έναν έλεγχο ΗΚΓ στο Galaxy Watch τους αφού εντοπίσει ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός μετρήσεων είναι ακανόνιστος. Ωστόσο, η Samsung προειδοποιεί ότι η δυνατότητα δεν προορίζεται για χρήστες που είναι κάτω των 22 ετών ή έχουν γνωστές αρρυθμίες εκτός από το AFib.

Το AFib είναι ένας τύπος ακανόνιστου καρδιακού παλμού (αρρυθμία) που θεωρείται προειδοποιητικό σημάδι για μεγάλα καρδιακά προβλήματα όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες καρδιαγγειακές επιπλοκές. Υπάρχουν όμως ορισμένες περιπτώσεις AFib όπου οι άνθρωποι δεν εμφανίζουν κανένα σύμπτωμα.

Για σύγκριση, η Apple προσφέρει ήδη παρακολούθηση AFib στη Σειρά 4 και νεότερα μοντέλα που υποστηρίζουν την εφαρμογή ΗΚΓ. Η Samsung είπε ότι το IHRN θα φτάσει αργότερα φέτος στα μοντέλα που τρέχουν μία ενημέρωση ρολογιού UI 5. Ωστόσο, θα εμφανιστεί  πρώτα στις επερχόμενες συσκευές Galaxy Watch και αργότερα θα επεκταθεί στα υπάρχοντα μοντέλα της σειράς Watch 4 και Watch 5.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το IHRN και η εφαρμογή ΗΚΓ δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές ιατρικές διαγνώσεις. Η εταιρία λέει περαιτέρω στα ψιλά γράμματα ότι “η δυνατότητα IHRN δεν προορίζεται να παρέχει ειδοποίηση για κάθε επεισόδιο ακανόνιστου ρυθμού που υποδηλώνει AFib και η απουσία ειδοποίησης δεν έχει σκοπό να υποδείξει ότι δεν υπάρχει διαδικασία ασθένειας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *