Τι έδειξε η τελευταία μέτρηση απόδοσης για το Microsoft Defender

Τι έδειξε η τελευταία μέτρηση απόδοσης για το Microsoft Defender

Η εταιρεία αξιολόγησης κατά του κακόβουλου λογισμικού AV-TEST δημοσίευσε τη νέα της έκθεση πριν από λίγες ημέρες. Η εταιρεία αναλύει την απόδοση πολλών λύσεων κατά του κακόβουλου λογισμικού σε τρεις κυρίως κατηγορίες, Προστασία, Απόδοση και Ευχρηστία. Η προστασία μετρά την ικανότητα εντοπισμού κακόβουλων δειγμάτων, η απόδοση μετρά τη χρήση πόρων του συστήματος και δοκιμές ευχρηστίας για ψευδείς συναγερμούς. Σε κάθε κατηγορία, οι διεκδικητές βαθμολογούνται με 6 βαθμούς.

Το Microsoft Defender τα πήγε καλά στην προστασία και τη χρηστικότητα, αλλά ήταν ο χειρότερος από τη δέσμη όσον αφορά την απόδοση. Έλαβε 6 βαθμούς στις δύο προηγούμενες κατηγορίες αλλά μόνο 5 βαθμούς στην Επίδοση.

Η AV TEST λέει:

Μεταξύ των προϊόντων που δεν απαιτούν σχεδόν καθόλου πόρους συστήματος για τη λειτουργία τους είναι τα Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, K7 Computing, Kaspersky, Malwarebytes, PC Matic, Protected.net και Trend Micro. Όλοι συγκέντρωσαν 6 πόντους.

Ένα ελαφρύ, αλλά μετρήσιμο, φορτίο συστήματος δημιουργήθηκε στη δοκιμή από τα πακέτα των AhnLab, AVG, ESET, F-Secure, McAfee, Microworld και Norton. Διατήρησαν μια ελαφρά αφαίρεση πόντων, καταλήγοντας σε ένα καλό αποτέλεσμα 5,5 στους 6 βαθμούς.

Το υψηλότερο φορτίο συστήματος στη δοκιμή δημιουργήθηκε από το Windows Defender Antivirus για καταναλωτές. Καθώς το φορτίο του συστήματος είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των άλλων προϊόντων, το Defender έχασε έναν ολόκληρο πόντο, καταλήγοντας έτσι στους 5 στους 6 βαθμούς.

AV-TEST February 2023 rankingsAV-TEST February 2023 rankings

Ένα άλλο προϊόν που απέδιδε αρκετά απίστευτα σε μια κατηγορία είναι το PC Matic. Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς έλαβε μόλις 3 από τους 6 βαθμούς στη χρηστικότητα, καθώς το AV-TEST λέει ότι υπήρχαν “πάνω από δύο δωδεκάδες ψευδώς θετικά και αποκλεισμένες εφαρμογές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *