Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη των Windows 10 έκδοση 20H2  

Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη των Windows 10 έκδοση 20H2  

Η Microsoft το αποκάλυψε πρόσφατα ότι τα Windows 10 δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις νέων λειτουργιών πέρα ​​από την έκδοση 22H2. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση για το εννιάχρονο λειτουργικό σύστημα είναι η τελευταία, με το τέλος της ζωής να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2025. Εκτός από το 22H2, τα Windows 10 έχουν μερικές ακόμη “ζωντανές” εκδόσεις που λαμβάνουν ενεργή υποστήριξη. Ωστόσο, η 9η Μαΐου 2023 σηματοδοτεί το τέλος για ένα από αυτά—από σήμερα, η έκδοση 20H2 των Windows 10 δεν υποστηρίζεται πλέον.

Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 10 έκδοση 20H2 στις 20 Οκτωβρίου 2020. Ως “ενημερωμένη έκδοση H2”, το λειτουργικό σύστημα έλαβε ενεργή υποστήριξη 18 μηνών για εκδόσεις που εστιάζουν στον καταναλωτή. Τον Μάιο του 2022,Η Microsoft σταμάτησε να προωθεί αθροιστικές ενημερώσεις για τα SKU Home, Pro, Pro Education και Pro for Workstation, αφήνοντας μόνο τα Enterprise, Education και IoT Enterprise με ένα επιπλέον έτος υποστήριξης. Και αυτές οι τρεις εκδόσεις είναι πλέον νεκρές.

Έτσι  , η Microsoft έχει μόνο δύο εκδόσεις Windows 10 για συντήρηση: 21H2 και 22H2. Ωστόσο, το πρώτο δεν θα μείνει μαζί μας για πολύ – το τέλος της υποστήριξής του έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα,δηλαδή 13 Ιουνίου 2023. Όπως η έκδοση 20H2, οι εκδόσεις Enterprise and Education θα συνεχίσουν να λαμβάνει ενημερώσεις για έναν ακόμη χρόνο.

Η έκδοση 20H2 των Windows 10 ήταν η τελευταία ενημέρωση που παρείχε ορατές αλλαγές και νέες δυνατότητες στο παλιό λειτουργικό σύστημα. Οι χρήστες έλαβαν πλακίδια με επίγνωση των θεμάτων για το μενού Έναρξη, επανασχεδιασμένες ειδοποιήσεις, μικρές αλλαγές στη γραμμή εργασιών, βελτιστοποιήσεις για συσκευές που βασίζονται στην αφή κ.λπ. Επίσης, το 20H2 αντικατέστησε το αρχικό Edge (βάσει EdgeHTML) με το νέο που βασίζεται στο Chromium. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *