WhatsApp : Τι εξήγηση έδωσε για το πρόβλημα με το μικρόφωνο

WhatsApp : Τι εξήγηση έδωσε για το πρόβλημα με το μικρόφωνο

Το WhatsApp ανήκει στη Meta και συνεχώς βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο γιατί ασχολείται  πολύ  με την ιδιωτικότητα παρόλο που το εταιρεία ισχυρίζεται ότι παρέχει μια ασφαλή και ιδιωτική επικοινωνία με τους ανθρώπους.

Τώρα, ένας μηχανικός του Twitter ανακάλυψε ότι το WhatsApp είχε πρόσβαση στο μικρόφωνο του Pixel 7 Pro κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρόλο που δεν ήταν αυτός που το χρησιμοποιούσε. Σε ένα tweet ο Foad Dabiri ανέφερε ότι το WhatsApp χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου του στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια της νύχτας και από το πρωί.

Το WhatsApp διέψευσε τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι πρόκειται για σφάλμα Android “που αποδίδει εσφαλμένα πληροφορίες στον Πίνακα ελέγχου απορρήτου τους” και ότι η εταιρεία ζήτησε από την Google να διερευνήσει το ζήτημα. Επιπλέον, το WhatsApp επανέλαβε ότι οι χρήστες έχουν τον πλήρη έλεγχο των ρυθμίσεων του μικροφώνου τους και ότι η εφαρμογή «θα έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο μόνο όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί μια κλήση ή ηχογραφεί μια φωνητική σημείωση ή βίντεο».

Εν τω μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, άδραξε αυτή την ευκαιρία για να υπενθυμίσει στους ακόλουθούς του ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται το WhatsApp.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χρήστες αναφέρουν ότι βλέπουν το μικρόφωνο πρόσβασης στο WhatsApp ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή. Όπως τεκμηριώνεται από PiunikaWeb, ορισμένοι χρήστες έχουν παρατηρήσει αυτό το ζήτημα για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς καμία επιβεβαιωμένη επιδιόρθωση.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε για το απόρρητο, μπορείτε να μεταβείτε στη ρύθμιση του τηλεφώνου σας και να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση μικροφώνου στο WhatsApp μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα. Επιπλέον, οι πρόσφατες εκδόσεις του Android συνοδεύονται από έναν πίνακα ελέγχου απορρήτου που σας δίνει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε μια εφαρμογή είχε πρόσβαση στο μικρόφωνό σας για καλύτερη διαφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *