Η Google αποκαλύπτει το Pixel 7a με Tensor G2, οθόνη 90Hz και κάμερα 64MP

Η Google αποκαλύπτει το Pixel 7a με Tensor G2, οθόνη 90Hz και κάμερα 64MP

Θα είναι αυτό το νέο αγαπημένο τηλέφωνο Google για τους θαυμαστές; Το Pixel 7a σχεδόν ταιριάζει με το ναυαρχίδα Pixel 7 στις προδιαγραφές, αλλά ξεκινά από χαμηλότερη τιμή – 44.000 ₹ στην Ινδία, το ίδιο καθώς το 6a ήταν στην κυκλοφορία πέρυσι. Στις ΗΠΑ, το τηλέφωνο κοστίζει 500 δολάρια, οι Ευρωπαίοι το κοιτάζουν στα  510 ευρώ.   Όσο για το παλιό 6a, αρχίζει να αισθάνεται γραφικό με μια κύρια κάμερα χαμηλότερης ανάλυσης, οθόνη 60 Hz και έλλειψη ασύρματης φόρτισης.

Google Pixel 7a in Charcoal Google Pixel 7a in Sea Google Pixel 7a in Snow
Χρώματα Google Pixel 7a: Άνθρακας, Θάλασσα και Χιόνι

Ναι, το 7a σηματοδοτεί αρκετές πρωτιές για τη σειρά Pixel a. Για αρχή, η οθόνη OLED 6,1 ιντσών του τρέχει τώρα στα 90 Hz, τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης με το Pixel 7 (αν και αυτό έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη 6,3 ιντσών). Η ανάλυση είναι FHD+ και έχετε προστασία Gorilla Glass 3.

Το τηλέφωνο έχει βαθμολογία IP67 για αντοχή στη σκόνη και το νερό. Διαθέτει μεταλλικό σκελετό και πλαστική πλάτη – η Google σημειώνει ότι χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό για την κατασκευή του τηλεφώνου. Για παράδειγμα, το γείσο είναι 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι Charcoal, Sea και Snow. Υπάρχει ένα τέταρτο χρώμα, το Coral, αλλά αυτό είναι αποκλειστικά στο Google Store.

Μια άλλη σημαντική αναβάθμιση είναι η μετάβαση στο chipset Tensor G2, το οποίο συνδυάζεται τώρα με 8 GB LPDDR RAM (από 6 GB στο 6a) και 128 GB αποθήκευσης UFS 3.1. Αυτή είναι η ίδια διαμόρφωση με το Pixel 7, επομένως το a-phone θα είναι εξίσου γρήγορο στις διάφορες υπολογιστικές εργασίες. Επίσης, σημειώστε ότι η Google υπόσχεται 5 χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας.

Μεταξύ αυτών είναι το Super Res Zoom (έως 8x), το οποίο ενεργοποιείται από τη νέα κάμερα 64MP (από 12MP). Αυτός ο αισθητήρας Quad Bayer 1/1,73″ δεν είναι τόσο μεγάλος όσο αυτός του Pixel 7 (50MP 1/1,31″), επομένως τα εικονοστοιχεία του είναι μόλις 0,8μ πριν από τη συλλογή. Ωστόσο, έχει OIS.

Η εξαιρετικά ευρεία κάμερα διαθέτει αισθητήρα 13MP (1,12μm) και φακό 120° f/2,2 που έχει αυτόματη εστίαση Dual Pixel. Η μπροστινή κάμερα αυξήθηκε επίσης στα 13MP (1,12μm) με φακό σταθερής εστίασης 95° (f/2,2). Η πίσω κάμερα μπορεί να καταγράψει βίντεο 5K με ταχύτητα έως και 60 fps, ενώ η μπροστινή ολοκληρώνεται στα 4K στα 30 fps.

Το Pixel 7a υποστηρίζει λειτουργίες  κάτω των 6 GHz και mmWave του 5G, αν και μόνο τα μοντέλα για επιλεγμένες περιοχές θα έχουν ενεργοποιημένο το mmWave. Αυτή είναι μια συσκευή διπλής SIM με μία φυσική nano-SIM και μία eSIM.

Google Pixel 7a in Coral (exclusive color for the Google Store) Google Pixel 7a in Coral (exclusive color for the Google Store) Google Pixel 7a in Coral (exclusive color for the Google Store) Google Pixel 7a in Coral (exclusive color for the Google Store)
Google Pixel 7a σε Coral (αποκλειστικό χρώμα για το Google Store)

Το 7a τροφοδοτείται από μια μπαταρία 4.385 mAh που υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση έως και 20 W και για πρώτη φορά σε ένα τηλέφωνο διατίθεται και ασύρματη φόρτιση – επίσης στα 18 W. Λάβετε υπόψη ότι η θύρα στο κάτω μέρος είναι USB-C 3.2 Gen 2, αλλά το κουτί λιανικής παρέχεται μόνο με καλώδιο USB C-to-C με καλωδίωση USB 2.0 (και πρέπει να προμηθεύσετε τον δικό σας φορτιστή).

Το Pixel 7a ανεβαίνει σήμερα στο Flipkart με βασική τιμή 44.000 ₹, αν και μπορείτε να λάβετε έκπτωση 4.000 ₹ σε τραπεζική κάρτα HDFC ή 4.000 ₹ εάν κάνετε συναλλαγές με ένα παλιό τηλέφωνο. Στην Ινδία, λαμβάνετε εγγύηση 1 έτους και δωρεάν προστασία από ζημιές οθόνης από ένα έτος. Μπορείτε να κάνετε το σέρβις του τηλεφώνου σας σε 28 καταστήματα σε 27 πόλεις της Ινδίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *