Google:  προσφέρει μέτρα για την αποτροπή εμφάνισης του  Gmail στο Dark Web

Google: προσφέρει μέτρα για την αποτροπή εμφάνισης του Gmail στο Dark Web

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι χρήστες του Gmail στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν τη λειτουργία ασφαλείας αναφοράς σκοτεινού ιστού για να ανακαλύψουν εάν η διεύθυνση email τους έχει βρεθεί στον σκοτεινό ιστό.

Η εταιρεία είπε επίσης στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O ότι η δυνατότητα θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες και η πρόσβαση θα επεκταθεί επίσης σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές.

Μόλις ενεργοποιηθεί, θα επιτρέπει στους χρήστες του Gmail να σαρώνουν τον σκοτεινό ιστό για τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των δεδομένων τους με βάση τις οδηγίες που παρέχονται από την Google

Για παράδειγμα, θα τους συμβουλεύσουμε να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα για να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους Google από απόπειρες πειρατείας.

“Προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο σε συνδρομητές του Google One στις Η.Π.Α., επεκτείνουμε την πρόσβαση στην αναφορά μας για τον σκοτεινό ιστό τις επόμενες εβδομάδες, επομένως οποιοσδήποτε με λογαριασμό Gmail στις ΗΠΑ θα μπορεί να εκτελεί σαρώσεις για να δει αν εμφανίζεται η διεύθυνσή του Gmail στον σκοτεινό ιστό και να λαμβάνετε καθοδήγηση σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να προστατευθείτε.”είπε Αντιπρόεδρος του Google Core Services Jen Fitzpatrick.

Η Google θα ειδοποιεί επίσης τακτικά τους χρήστες του Gmail για να ελέγχουν εάν το email τους έχει συνδεθεί με τυχόν παραβιάσεις δεδομένων που κατέληξαν σε υπόγεια φόρουμ για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Οι συνδρομητές του Google One μπορούν να το ενεργοποιήσουν δημιουργώντας ένα προφίλ παρακολούθησης με τα στοιχεία τους αφού μεταβούν στο Google One και κάνοντας κλικ στην επιλογή “Ρύθμιση > Έναρξη παρακολούθησης” στην ενότητα “Αναφορά Dark web”.

Η εταιρεία λέει ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες που προστίθενται στο προφίλ μπορούν να διαγραφούν από το προφίλ παρακολούθησης ή αφαιρώντας το προφίλ στις ρυθμίσεις αναφοράς σκοτεινού ιστού.

Στο Google I/O σήμερα, η Google ανακοίνωσε επίσης ότι αναβάθμισε την υπηρεσία Ασφαλούς περιήγησης για να εντοπίσει και να αποκλείσει 25% περισσότερες απόπειρες phishing στο Chrome και το Android.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *