Αυτές είναι οι  προδιαγραφές και οι τιμές του Asus ROG Ally

Αυτές είναι οι προδιαγραφές και οι τιμές του Asus ROG Ally

Η Asus αποκάλυψε τελικά την πλήρη λίστα προδιαγραφών και τις λεπτομέρειες τιμολόγησης για τον φορητό υπολογιστή παιχνιδιών ROG Ally. Η συσκευή πλατφόρμας AMD Zen4 έρχεται ως άμεσος αμφισβητίας στο Steam Deck της Valve, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό πακέτο για παιχνίδια εν κινήσει.

Το ROG Ally φέρνει μια οθόνη IPS LCD 7 ιντσών με ανάλυση FHD, λόγο διαστάσεων 16:9 και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Το πάνελ έχει φωτεινότητα έως και 500 nits και προστατεύεται από Gorilla Glass Victus. Η Asus ισχυρίζεται χρόνο απόκρισης 7ms και κάλυψη 100% του χρωματικού χώρου sRGB.

Το ROG Ally έρχεται με δύο εκδόσεις chipset – το νέο της AMD Ryzen Z1 και το Ryzen Z1 Extreme. Το Z1 διαθέτει έξι πυρήνες Zen 4 CPU με δώδεκα νήματα, ενώ η πλευρά της GPU καλύπτεται από τέσσερις πυρήνες RDNA 3. Το Z1 Extreme συσκευάζει έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Zen 4 με δεκαέξι threads και δώδεκα πυρήνες RDNA 3 GPU με 24MB cache.

Εάν χρειάζεστε ακόμη περισσότερη ισχύ, μπορείτε να συνδέσετε μια εξωτερική GPU με την κονσόλα να υποστηρίζει έως και ROG XG Mobile, το οποίο διαθέτει GPU φορητού υπολογιστή GeForce RTX 4090.

Και τα δύο μοντέλα ROG Ally διαθέτουν μνήμη διπλού καναλιού LPDDR5-6400 16 GB και SSD 256/512 GB PCIe 4.0 M.2 μεγέθους 2230. Παίρνετε επίσης μια μπαταρία 40 Wh. Η Asus ισχυρίζεται ότι έως και δύο ώρες αντοχής σε τίτλους βαρέων παιχνιδιών έτρεχαν κάτω από τη λειτουργία απόδοσης 15W. Η κονσόλα συνοδεύεται από φορτιστή PD 65W. Η Asus πρόσθεσε διπλούς ανεμιστήρες και έναν χάλκινο σωλήνα θερμότητας για να βοηθήσει στην ψύξη.

Το ROG Ally διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου και ζυγίζει 608 γραμμάρια. Οι ακριβείς διαστάσεις της συσκευής είναι 280 x 111 x 21,2 mm. Τρέχει πλήρως τα Windows 11 Home με μια ειδική έκδοση του Asus Armory Crate στην κορυφή. Μπορείτε να εκτελέσετε το Xbox Game Pass και λαμβάνετε μια δοκιμή τριών μηνών με κάθε αγορά ROG Allly. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε παιχνίδια από οποιαδήποτε άλλη σημαντική εφαρμογή εκκίνησης παιχνιδιών και υπηρεσίες ροής παιχνιδιών.

Για χειριστήρια, το ROG Ally προσφέρει δύο αναλογικά  με χωρητική αφή και φωτισμό RGB, ένα D-pad, κουμπιά A B X Y, αριστερές και δεξιές σκανδάλες και προφυλακτήρες Hall Effect, καθώς και δύο εκχωρούμενα κουμπιά λαβής στο πίσω μέρος. Η οθόνη πλαισιώνεται από το κέντρο εντολών και τα κουμπιά προβολής στα αριστερά και τα κουμπιά μενού στα δεξιά. Η Asus πρόσθεσε επίσης υποστήριξη γυροσκοπίου έξι αξόνων.

Όσον αφορά τις εισόδους/εξόδους, έχετε μια θύρα συνδυασμού Type-C με υποστήριξη για USB 3.2 Gen2 και μια θύρα για σύνδεση εξωτερικών GPU καθώς και μια υποδοχή κάρτας microSD που υποστηρίζει έως και κάρτες UHS-II και μια σύνθετη υποδοχή ακουστικών/μικροφώνου . Η κονσόλα διαθέτει επίσης στερεοφωνικά ηχεία διπλής ανάφλεξης με υποστήριξη Dolby Atmos και Hi-Res Audio. Το ROG Ally φέρνει συνδεσιμότητα Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.2.

Το Ryzen Z1 έκδοση (12/256GB) διατίθεται στην τιμή $600 στις ΗΠΑ και έχει επιβεβαιωθεί ότι θα αποσταλεί το τρίτο τρίμηνο. Όσο για το πιο  ικανό Z1 Extreme μοντέλο (16/512 GB) ξεκινά στα $700/€800/€700. Η έκδοση Z1 Extreme είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία από την Asus και τοπικούς συνεργάτες λιανικής, ενώ οι παραδόσεις και οι ανοιχτές εκπτώσεις ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *