Android 14 Beta 2 : τι καινούργιο προσφέρει

Android 14 Beta 2 : τι καινούργιο προσφέρει

Η Google έδωσε προτεραιότητα στις ανακοινώσεις τεχνητής νοημοσύνης και υλικού κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της για το I/O 2023, αλλά έχουμε ακόμα μια προεπισκόπηση των νέων χαρακτηριστικών προσαρμογής που έρχονται στο Android 14 καθώς και μια έκδοση Beta 2 για τηλέφωνα Pixel.

Το Android 14 Beta 2 θα εξαλείψει πολλά σφάλματα προγραμματιστή και χρήστη που βρέθηκαν στην πρώτη έκδοση beta. Η Google ενισχύει την εμπειρία της κάμερας με εγγενή υποστήριξη για εικόνες 10-bit HDR για ακόμα πιο πλούσια και ζωντανά χρώματα. Η μορφή εικόνας Ultra HDR (v0.9.1) που χρησιμοποιείται από την Google είναι πλήρως συμβατή με εικόνες JPEG, επομένως οι εφαρμογές θα μπορούν να εμφανίζουν εικόνες HDR ως SDR όταν χρειάζεται. Η Google προσθέτει επίσης υποστήριξη για λήψη συμπιεσμένης εικόνας 10 bit σε υποστηριζόμενες συσκευές.

Ultra HDR for images
Ultra HDR για εικόνες

Το Android 14 θα επιτρέψει επίσης στις εφαρμογές και τις επεκτάσεις να χειρίζονται μεγαλύτερους χρόνους επεξεργασίας για βελτιωμένες εικόνες σε χαμηλό φωτισμό. Η χρήση της επέκτασης θα υποστηρίζει πλέον το πάτημα για εστίαση και ζουμ και η λειτουργία μετά την προβολή θα παρέχει λιγότερες επεξεργασμένες εικόνες πιο γρήγορα. Το ζουμ στον αισθητήρα υποστηρίζεται επίσης εγγενώς.

Οι νέες λειτουργίες χειρονομίας Predictive Back που έρχονται στο Android 14 λαμβάνουν περισσότερες τροποποιήσεις από την πλευρά του προγραμματιστή με την Beta 2. Η τελευταία έκδοση beta προσθέτει επίσης υποστήριξη για ήχο χωρίς απώλειες μέσω USB. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να συνδεθείτε σε ακουστικά και ενισχυτές ποιότητας ήχου χωρίς καμία μίξη, ρύθμιση έντασης ή επεξεργασία στον ήχο. Η Google λέει ότι συνεργάζεται με συνεργάτες OEM για να ενεργοποιήσει τον ήχο USB χωρίς απώλειες σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Η Google φέρνει επίσης το Health Connect στο Android 14 ως ενσωματωμένη δυνατότητα. Το Health Connect αποθηκεύει τα δεδομένα υγείας και φυσικής κατάστασης και επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τον τρόπο κοινής χρήσης αυτών των δεδομένων μεταξύ των εφαρμογών. Το Health Connect θα αποκτήσει επίσης κοινή χρήση διαδρομής άσκησης.

Health Connect will be baked into Android 14
Το Health Connect θα ενσωματωθεί στο Android 14

Το Android 14 λαμβάνει επίσης ένα νέο παράθυρο διαλόγου άδειας χρόνου εκτέλεσης δεδομένων τοποθεσίας που θα ενημερώνει τους χρήστες κάθε φορά που μια εφαρμογή θέλει να μοιραστεί δεδομένα τοποθεσίας με τρίτα μέρη. Οι χρήστες θα λαμβάνουν επίσης ειδοποιήσεις εάν κάποια από τις εφαρμογές με άδεια τοποθεσίας αλλάξει τα δικαιώματα κοινής χρήσης δεδομένων. Όλες αυτές οι λειτουργίες θα είναι προσβάσιμες στο μενού ρυθμίσεων της συσκευής.

Data Sharing Updates
Ενημερώσεις κοινής χρήσης δεδομένων

Το Android 14 αναμένεται να εισέλθει στη σταθερότητα της πλατφόρμας με την έκδοση Beta 3 που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Στη συνέχεια, η Google θα φέρει άλλες δύο εκδόσεις beta πριν είναι έτοιμη η τελική εμπορική κυκλοφορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *