Τι ιδιαίτερο έχει το νέο  Sony Xperia 10 V  

Τι ιδιαίτερο έχει το νέο  Sony Xperia 10 V  

Μαζί με τη ναυαρχίδα του 1 V μοντέλο, η Sony μόλις ανακοίνωσε το  τελευταίο μοντέλο  της μεσαία κατηγορία – το Xperia 10 V. Είναι το ελαφρύτερο smartphone 5.000 mAh στον κόσμο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Στα 159 γραμμάρια, το smartphone  είναι στην πραγματικότητα μερικά γραμμάρια ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του.

To Sony Xperia 10 V διατηρεί το chipset Snapdragon 695 καθώς και το συνδυασμό μνήμης 6GB/128GB του thr Xperia 10 IV. Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί ακόμα να επεκταθεί με κάρτες microSD.

Η οθόνη OLED 1080p εξακολουθεί να είναι 6,1″ στη διαγώνιο, αλλά η Sony λέει ότι είναι 1,5 φορές πιο φωτεινή από πριν. Ανανεώνεται μόνο στα 60 Hz, ωστόσο, κάτι που είναι κάπως απογοητευτικό το 2023. Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass Victus, αλλά το πίσω μέρος και το το πλαίσιο, είναι ακόμα πλαστικό για να πετύχει το βάρος των 159 γραμμαρίων.

Η άλλη αξιοσημείωτη αναβάθμιση είναι η κύρια κάμερα. Το Xperia 10 V διαθέτει αισθητήρα 48MP 1/2,0″ με pixel 0,8μm και φακό f/1,8 με οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Δίπλα του διαθέτει τηλεφακό 8MP και υπερευρυγώνιο duo, και τα δύο με διάφραγμα f/2,2. Η telephoto του  είναι στο 2x, ενώ το ultrawide διατίθεται στην αγορά με FoV 120 μοιρών. Είναι ωραίο να βλέπεις τον τηλεφακό να υπάρχει ακόμα, καθώς είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου που ξεχωρίζει στη μεσαία κατηγορία. Η κάμερα selfie είναι μια άλλη μονάδα 8MP.

Το Xperia 10 V αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 5.000 mAh, η οποία υπόσχεται να διατηρήσει τουλάχιστον το 80% της χωρητικότητας μετά από τρία χρόνια. Η ταχύτητα φόρτισης δεν αποκαλύπτεται, αλλά θα στοιχηματίζαμε ότι εξακολουθεί να είναι 21 W μέσω Power Delivery.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αντοχή στο νερό και τη σκόνη IP65/68, υποδοχή ήχου 3,5 mm με υποστήριξη ήχου Hi-Res και ένα σετ στερεοφωνικών ηχείων με μπροστινή όψη.

Το Xperia 10 V θα κοστίζει 449 € στην Ευρώπη και θα κυκλοφορήσει στα μέσα Ιουνίου. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι οι προπαραγγελίες και η διαθεσιμότητα θα διαφέρουν ελαφρώς από αγορά σε αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *