Τα tablet Android και τα πτυσσόμενα τηλέφωνα θα έχουν ειδικές εκδόσεις εφαρμογών

Τα tablet Android και τα πτυσσόμενα τηλέφωνα θα έχουν ειδικές εκδόσεις εφαρμογών

Ως μέρος του Google I/O 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το νέο Pixel Fold και αποκάλυψε περισσότερα για το Pixel Tablet. Και οι δύο συσκευές έχουν μεγαλύτερες οθόνες από τις περισσότερες συσκευές Android. Σήμερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει συνεργαστεί με κατασκευαστές εφαρμογών πρώτου και τρίτου κατασκευαστή για να δημιουργήσει περισσότερες από 50 εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών που θα λειτουργούν με αυτές τις μεγαλύτερες οθόνες.

Σε μια  ανάρτηση ιστολογίου της Google, ανέφερε ότι οι εφαρμογές μπορούν επίσης να προσαρμοστούν σε αναδιπλούμενες οθόνες για να αλλάξουν διατάξεις εάν μετακινείται μεταξύ μιας τυπικής οθόνης smartphone και της μεγαλύτερης αναδιπλούμενης οθόνης τηλεφώνου. Ακολουθεί ένα παράδειγμα με την εφαρμογή Ημερολόγιο Google:

Μπορείτε να δείτε το μηνιαίο ημερολόγιό σας στα αριστερά και τις λεπτομέρειες των συμβάντων της ημέρας σας στα δεξιά. Μια νέα γραμμή πλοήγησης στο επάνω μέρος διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών προβολών (π.χ. ημέρα, εβδομάδα, μήνας). Η εφαρμογή μεταβαίνει επίσης ομαλά από την μπροστινή οθόνη ενός αναδιπλούμενου τηλεφώνου στην εσωτερική οθόνη.

Άλλες εφαρμογές που λειτουργούν με μεγαλύτερες οθόνες περιλαμβάνουν το Calm, Candy Crush Soda Saga, YouTube και Peloton. Αυτές οι ενημερώσεις θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Το Google Play Store έχει επίσης ενημερωθεί για αυτές τις οθόνες:

Μπορείτε πλέον να βλέπετε καθηλωτικά βίντεο τρέιλερ παιχνιδιών που σας ενδιαφέρουν στη μεγάλη οθόνη, να προβάλετε αξιολογήσεις εφαρμογών με βάση τον τύπο του παράγοντα μορφής που χρησιμοποιείτε και να χρησιμοποιήσετε μία συσκευή για να εγκαταστήσετε εύκολα εφαρμογές σε όλες τις συσκευές σας Android.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς θα έχουμε περισσότερα νέα από το Google I/O

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *