Ποιο τμήμα της κλείνει η Oppo

Ποιο τμήμα της κλείνει η Oppo

Η Oppo κλείνει την επιχείρηση σχεδιασμού chip, Zeku, σύμφωνα με Έκθεση του Bloomberg. Η απόφαση ελήφθη από την κινεζική εταιρεία λόγω αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας και της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας. Η Oppo δημιούργησε το Zeku μόλις το 2019 και σκόπευε να σχεδιάσει διάφορα εξαρτήματα τηλεφώνου όπως το Τσιπ επεξεργασίας εικόνας MariSilicon X που περιλαμβάνεται στις ναυαρχίδες του.

Με το Zeku, η Oppo ήθελε να σχεδιάσει το δικό της υλικό για να διαχωρίσει τα τηλέφωνά της από τον ανταγωνισμό. Με το κλείσιμο του Zeku, η Oppo θα πρέπει τώρα να βασιστεί σε πιο γενικό υλικό. Το κλείσιμό του θα επηρεάσει τους υπαλλήλους που εργάζονταν σε διάφορες τοποθεσίες, όπως η Σαγκάη, το Xi’an, το Πεκίνο και το Chengdu, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι ακριβώς.

H Oppo αντιμετωπίζει δυσκολίες από έτος σε έτος όσον αφορά τις αποστολές τηλεφώνων. Το πρώτο τρίμηνο, κατάφερε να στείλει 27,4 εκατομμύρια συσκευές σε σύγκριση με 29,3 εκατομμύρια για την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα αποθέματα smartphone συσσωρεύονται επειδή οι άνθρωποι μειώνουν τις δαπάνες πολυτελείας (αν μπορείτε ακόμα να ονομάσετε έτσι ένα smartphone) για να επικεντρωθούν στην κάλυψη υψηλότερων δαπανών στεγαστικών δανείων, ενοικίων και λογαριασμών τροφίμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *