Πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα των μικρών   προγραμματιστών στο App Store της Apple  

Πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα των μικρών   προγραμματιστών στο App Store της Apple  

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από την Analysis Group και μεταδόθηκε από την Apple δείχνει ότι οι μικροί προγραμματιστές στο App Store κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδά τους κατά 71 τοις εκατό μεταξύ 2020 και 2022 προσεγγίζοντας νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με μελέτη, οι μικροί προγραμματιστές μπόρεσαν ακόμη και να ξεπεράσουν τους μεγαλύτερους προγραμματιστές, όσον αφορά την ανάπτυξη, παρόλο που είχαν λιγότερους πόρους.

Η μελέτη ορίζει τους μικρούς προγραμματιστές ως εκείνους που κέρδιζαν λιγότερο από 1 εκατομμύριο $ ετησίως και είδαν λιγότερες από 1 εκατομμύριο ετήσιες λήψεις. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή η ομάδα αύξησε τα έσοδά της κατά 71 τοις εκατό μεταξύ 2020 και 2022 και στις ΗΠΑ, το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 83 τοις εκατό.

Κάποια άλλα βασικά στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Apple περιλαμβάνουν ότι το 90% όλων των προγραμματιστών στο App Store είναι μικροί προγραμματιστές και ότι το 40% των δημιουργών εφαρμογών που βγάζουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια δεν ήταν καν στο App Store πριν από πέντε χρόνια ή έβγαζαν λιγότερα από 10.000 δολάρια .

Το 2022, χιλιάδες νέοι προγραμματιστές τοποθετούν εφαρμογές στο App Store. Από αυτούς, το 25% προερχόταν από την Ευρώπη, το 23% από την Κίνα, το 14% από τις ΗΠΑ, το 4% από την Ιαπωνία και το 35% από άλλες περιοχές, όπως η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Βραζιλία.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται στο διαδίκτυο τα επόμενα χρόνια, η βάση πελατών για τους προγραμματιστές εφαρμογών θα μεγαλώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ακόμα τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης για smartphone και, κατά συνέπεια, εφαρμογές. Στην Κίνα, μόλις το 64 τοις εκατό έχει smartphone και το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλότερο σε μέρη όπως η Ινδία (46 τοις εκατό) και η Νιγηρία (37 τοις εκατό). Καθώς περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν τηλέφωνα σε αυτές τις περιοχές, τα έσοδα των προγραμματιστών εφαρμογών θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *