Παραβίαση δεδομένων στο δημοφιλή Discord  

Παραβίαση δεδομένων στο δημοφιλή Discord  

Το Discord ειδοποιεί τους χρήστες για μια παραβίαση δεδομένων που σημειώθηκε μετά την παραβίαση του λογαριασμού ενός αντιπροσώπου υποστήριξης τρίτου μέρους.

Η παραβίαση ασφαλείας αποκάλυψε πληροφορίες από τον πράκτορα, η οποία περιείχε διευθύνσεις email χρηστών, μηνύματα που ανταλλάσσονταν με την υποστήριξη Discord και τυχόν συνημμένα που αποστέλλονται ως μέρος των εισιτηρίων.

Η Discord λέει ότι αντιμετώπισε αμέσως τον παραβιασμένο λογαριασμό υποστήριξης απενεργοποιώντας τον μόλις ανακαλυφθεί το περιστατικό.

“Λόγω της φύσης του συμβάντος, είναι πιθανό η διεύθυνση email σας, τα περιεχόμενα των μηνυμάτων εξυπηρέτησης πελατών και τυχόν συνημμένα που στάλθηκαν μεταξύ εσάς και του Discord να έχουν εκτεθεί σε τρίτο μέρος”, ανέφερε η Discord σε επιστολές που εστάλησαν στους επηρεαζόμενους χρήστες.

“Μόλις το Discord ενημερώθηκε για το ζήτημα, απενεργοποιήσαμε τον παραβιασμένο λογαριασμό και ολοκληρώσαμε τους ελέγχους κακόβουλου λογισμικού στο μηχάνημα που επηρεάστηκε.”

Συνεργάστηκαν επίσης με τον συνεργάτη εξυπηρέτησης πελατών για την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Εάν έχετε επηρεαστεί από την παραβίαση δεδομένων στο Discord, προσέχετε για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, όπως απόπειρες απάτης ή επιθέσεις phishing. Αν και το Discord θεωρεί τον κίνδυνο ελάχιστο, είναι καλύτερα να είστε προσεκτικοί.

«Αν και πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος είναι περιορισμένος, συνιστάται να είστε σε επαγρύπνηση για τυχόν ύποπτα μηνύματα ή δραστηριότητα, όπως απάτες ή απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος», ανέφερε η εταιρεία.

Το Discord είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και κοινωνικών μέσων με 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Επιπλέον, η εταιρεία ισχυρίζεται στον ιστότοπό της ότι η πλατφόρμα διαθέτει 19 εκατομμύρια ενεργούς διακομιστές την εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *