Η Toyota εκθέτει δημόσια δεδομένα πελατών εδώ και μια δεκαετία 

Η Toyota εκθέτει δημόσια δεδομένα πελατών εδώ και μια δεκαετία 

H Toyota, παραδέχτηκε ότι οι πελάτες των πλατφορμών υπηρεσιών cloud της διέρρευσαν τα δεδομένα τους . Παραδόξως, τα δεδομένα είναι δημόσια για περίπου μια δεκαετία λόγω ανθρώπινου λάθους στην εταιρεία. Εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία T-Link της Toyota ή το G-Link της Lexus, τότε τα δεδομένα σας ενδέχεται να έχουν εκτεθεί.

Η εταιρεία κατηγόρησε την έλλειψη ενεργών μηχανισμών ανίχνευσης για να ειδοποιήσει την εταιρεία ότι τα δεδομένα είχαν δημοσιοποιηθεί ακούσια. Δεν είναι σαφές ποια δεδομένα αποκαλύφθηκαν, αλλά θα μπορούσαν να έχουν συμπεριληφθεί τοποθεσίες οχημάτων και αριθμοί αναγνώρισης οχημάτων. Τα δεδομένα ήταν ορατά από το κοινό μεταξύ Νοεμβρίου 2013 και Απριλίου 2023, αλλά δεν έχει αναφερθεί κακόβουλη χρήση των δεδομένων.

Η Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Πληροφοριών της Ιαπωνίας έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα, αλλά δεν έχει σχολιάσει το θέμα. Δεν είναι σαφές εάν ή ποιες κυρώσεις θα μπορούσε να επιβάλει στην Toyota, αλλά η εταιρεία θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο και να της ζητηθεί να αποτρέψει τέτοια πράγματα από το να συμβούν στο μέλλον.

Ευτυχώς, οι πελάτες της Toyota που ανησυχούν τώρα για τη διαρροή περισσότερων δεδομένων μπορούν να πάρουν μια ανάσα γνωρίζοντας ότι η εταιρεία ερευνά όλα τα περιβάλλοντα cloud της. Αυτή η έρευνα θα πρέπει να εντοπίσει περισσότερα δημόσια δεδομένα, εάν υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *