Η Samsung και η Tesla φέρονται να βρίσκονται σε συνομιλίες για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας

Η Samsung και η Tesla φέρονται να βρίσκονται σε συνομιλίες για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτοκινήτων υψηλής τεχνολογίας

Η Samsung δήλωσε την Κυριακή ότι πραγματοποιήθηκε μια ιδιωτική συνάντηση μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Elon Musk, και του εκτελεστικού προέδρου της Samsung Electronics, Lee Jae-yong. Αυτό υποδηλώνει μια πιθανή συνεργασία που θα μπορούσε να υλοποιηθεί μεταξύ των δύο εταιρειών για την ανάπτυξη τεχνολογιών υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με μια αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap.

Η συνάντηση έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα την Τετάρτη στο ερευνητικό κέντρο ημιαγωγών της Samsung στη Silicon Valley. Ενώ τα δύο στελέχη έχουν συναντηθεί σε πολλές εκδηλώσεις, αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ηγέτες μίλησαν σε ιδιωτικό στήσιμο. Η δημοσίευση αναφέρει, επικαλούμενη πηγές, ότι η Samsung και η Tesla διερευνούν συνεργασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη τεχνολογιών που σχετίζονται με την πληροφορική, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ για αυτόνομα αυτοκίνητα.

Οι παρατηρητές του κλάδου δήλωσαν ότι η τελευταία συνάντηση θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες και για τις δύο εταιρείες να συνεργαστούν στον τομέα των τσιπ αυτοκινήτων. Μιλώντας για αυτό, η αγορά για τσιπ αυτοκινήτου αναμένεται να φτάσει τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028. Η έκθεση αναφέρει ότι ο Lee, ο οποίος βρισκόταν σε ταξίδι 22 ημερών στις ΗΠΑ, συνάντησε επίσης άλλα στελέχη τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Satya Nadella της Microsoft και του Sundar Pichai της Google .

Η Samsung εργάζεται στο υλικό αυτοκινήτων εδώ και αρκετό καιρό. Πέρυσι στην  εταιρεία,  εισήχθη μια νέα σειρά τσιπ μνήμης για αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως το ADAS (Advanced Driver-Assistance Systems) και το IVI (In-Vehicle-Infotainment). Επίσης, η Samsung ανακοίνωσε  νωρίτερα φέτος ότι θα κατασκευάσει τσιπ 5 nm για την εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών Ambarella με έδρα τις ΗΠΑ, της οποίας το νέο SoC CV3-AD685 σχεδιάστηκε για χρήση ως ελεγκτής AI για αυτόνομα αυτοκίνητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *