Η εξαγορά της Activision Blizzard εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ

Η εξαγορά της Activision Blizzard εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ

Συμφωνία 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Microsoft για να αποκτήσει την Activision Blizzard εγκρίθηκε  από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ , λίγες εβδομάδες αφότου οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου μπλόκαραν την εξαγορά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμφωνία μπορεί να περάσει χάρη στις δεσμεύσεις της Microsoft σχετικά με το cloud gaming.

Η απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει αυτή τη γιγαντιαία συμφωνία έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την απόρριψη από τις  ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου που μπλόκαραν τα σχέδια της Microsoft. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) μπλόκαρε τη συμφωνία λόγω ανησυχιών για την αγορά παιχνιδιών cloud, δηλώνοντας ότι η εξαγορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μειωμένη καινοτομία και λιγότερες επιλογές για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια». Η Microsoft ασκεί έφεση κατά της απόφασης.

Η Microsoft πέρασε τους τελευταίους μήνες προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών σχετικά με το cloud gaming, με τις συμφωνίες να πείθουν τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ αλλά όχι το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο γίγαντας λογισμικού υπέγραψε προσφορές παιχνιδιών cloud με Boosteroid, Ubitus και Nvidia για να επιτραπεί η εκτέλεση παιχνιδιών Xbox PC σε αυτές τις αντίπαλες υπηρεσίες gaming cloud. Μια παρόμοια συμφωνία με τη Nintendo ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο. Όλες αυτές οι 10ετείς συμφωνίες περιλαμβάνουν επίσης πρόσβαση σε Call of Duty και άλλα παιχνίδια Activision Blizzard, εάν η συμφωνία εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η CMA φοβάται ότι η Microsoft που ελέγχει το Call of Duty , το Overwatch, και το World of Warcraft θα της έδινε ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών cloud — την οποία η ρυθμιστική αρχή εκτιμά ότι η Microsoft έχει περίπου το 60 έως 70 τοις εκατό του παγκόσμιου μεριδίου υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών cloud.

Η προσφυγή της Microsoft στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα θα διαρκέσει μήνες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η σημερινή απόφαση της ΕΕ μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των πιθανοτήτων της Microsoft να πετύχει αυτή τη γιγάντια συμφωνία, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μάχες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ρυθμιστικές αρχές στη Σαουδική Αραβία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, τη Σερβία, την Ιαπωνία και τη Νότια Αφρική έχουν επίσης εγκρίνει τη συμφωνία. Η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία εξακολουθούν να εξετάζουν τη συμφωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *