Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινά έρευνα για το Microsoft Azure

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινά έρευνα για το Microsoft Azure

Η Microsoft ήταν υπό έντονο έλεγχο για την εξαγορά της Activision Blizzard. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα για τη Microsoft στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με φήμες,  η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης άνοιξε μια άτυπη έρευνα στο Microsoft Azure για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά. Ως μέρος της έρευνας, ο ρυθμιστικός φορέας έχει επικοινωνήσει με διάφορους πελάτες και ανταγωνιστές σχετικά με την πρόσβαση της Microsoft σε ευαίσθητες επιχειρηματικές πληροφορίες. Η ρυθμιστική αρχή πιστεύει ότι η Microsoft μπορεί να κάνει κατάχρηση της πρόσβασής της σε εμπιστευτικές πληροφορίες για να αξιοποιήσει και να ανταγωνιστεί άλλους παρόχους υπηρεσιών cloud.

Η Επιτροπή έχει λάβει πολλά παράπονα σχετικά με τη Microsoft, μεταξύ άλλων σε σχέση με το προϊόν της Azure, το οποίο αξιολογούμε βάσει των τυπικών διαδικασιών μας.

Η ρυθμιστική αρχή έχει δώσει στις εταιρείες προθεσμία έως τις 16 Μαΐου για να απαντήσουν και να υποβάλουν μη εμπιστευτικές εκδόσεις των αποδεικτικών στοιχείων τους μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Αυτή είναι μια τυπική διαδικασία και αποτελεί ένδειξη μιας επικείμενης επίσημης αντιμονοπωλιακής έρευνας.

Μόλις λάβει, η ρυθμιστική αρχή θα εξετάσει τα δεδομένα και τα αποδεικτικά στοιχεία για να αποφασίσει εάν θέλει να ξεκινήσει επίσημη έρευνα για το θέμα. Εάν ξεκινήσει μια έρευνα, θα περάσει από τη νομική διαδικασία και μπορεί να επιφέρει πρόστιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *