Η  NVIDIA μπορεί να κατασκευάζει μια GPU smartphone με MediaTek

Η  NVIDIA μπορεί να κατασκευάζει μια GPU smartphone με MediaTek

Μια νέα έκθεση ισχυρίζεται ότι η NVIDIA πρόκειται να επανέλθει στην αγορά κινητών συσκευών, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την MediaTek.   Η έκθεση, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, ισχυρίζεται ότι οι δύο εταιρείες συνεργάζονται τόσο σε smartphone όσο και σε chipset που βασίζονται σε Windows ARM.

Η δημοσίευση υποστηρίζει ότι η MediaTek στοχεύει να προσθέσει μια GPU NVIDIA μέσα στον επόμενο κορυφαίο επεξεργαστή κινητής τηλεφωνίας της και ότι θα μπορούσαμε να δούμε αυτό το τσιπ ήδη από το 2024. Η αναφορά δεν αναφέρεται σε λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές υλικού του τσιπ MediaTek, ούτε τις αναφερόμενες GPU NVIDIA.

Η ίδια αναφορά υποστηρίζει ότι η MediaTek και η NVIDIA εργάζονται επίσης για να δημιουργήσουν ένα τσιπ για φορητούς υπολογιστές που βασίζονται σε Windows ARM, αλλά και πάλι, δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις προδιαγραφές υλικού. Επίσης, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε αυτό το προϊόν μπορεί να φτάσει στην αγορά. Λάβετε υπόψη ότι ούτε η NVIDIA ούτε η MediaTek έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την αναφορά.

Η NVIDIA ανέπτυξε στο παρελθόν τα δικά της τσιπ για κινητά με την επωνυμία Tegra. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για συσκευές όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων Zune HD της Microsoft, και αργότερα χρησιμοποιήθηκε για tablet όπως το πρώτο  Microsoft Surface RT  , μαζί με ορισμένα tablet Android και Chromebook. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπόρεσε ποτέ να ανταγωνιστεί τα προϊόντα της Qualcomm και της MediaTek σε αυτόν τον χώρο. Το τελευταίο τσιπ που βασίζεται στο Tegra χρησιμοποιήθηκε στη συσκευή πολυμέσων ροής της ίδιας της NVIDIA . 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *