Πολιτεία Montana: Επίσημη απαγόρευση του TikTok για όλους τους πολίτες της

Πολιτεία Montana: Επίσημη απαγόρευση του TikTok για όλους τους πολίτες της

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης TikTok θα απαγορευτεί σε όλη την πολιτεία της Μοντάνα στο εγγύς μέλλον. Περίπου ένα μήνα μετά   την αποστολή νομοσχεδίου για την απαγόρευση του TikTok στον Κυβερνήτη του Γκρεγκ Τζιανφόρτε, υπεγράφει  το νομοσχέδιο σήμερα.

Το Reuters αναφέρει ότι, σύμφωνα με τη γλώσσα του νέου νόμου, τα καταστήματα εφαρμογών για κινητά της Apple και της Google δεν θα μπορούν να προσφέρουν το TikTok για λήψη εντός της πολιτείας της Μοντάνα. Το νομοσχέδιο υποτίθεται ότι θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024. Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεται νόμος που απαγορεύει τη χρήση του TikTik από απλούς πολίτες και όχι από κρατικούς υπαλλήλους σε κρατικές συσκευές.

Ο κυβερνήτης Gianforte επανέλαβε όσα είπαν πολλοί πολιτικοί για την TikTik για να δικαιολογήσει την απαγόρευση, δηλώνοντας ότι η εταιρεία με έδρα την Κίνα θα μπορούσε να συλλέγει προσωπικά δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν από την κινεζική κυβέρνηση. Στη δική του δήλωση, η TikTok είπε ότι ο νόμος «παραβιάζει τα δικαιώματα της Πρώτης Τροποποίησης των κατοίκων της Μοντάνα με την παράνομη απαγόρευση του TikTok». Η μητρική της εταιρεία ByteDance είναι πιθανό να καταθέσει μήνυση κατά της πολιτείας της Μοντάνα.

Εκτός από τη σημερινή υπογραφή του νομοσχεδίου, ο Κυβερνήτης Gianforte εξέδωσε μια εκτελεστική ενέργεια, δίνοντας εντολή στον Chief Information Officer της Montana να απαγορεύσει οποιαδήποτε εφαρμογή για κινητά που μπορεί να στέλνει δεδομένα “σε ξένους αντιπάλους” σε κρατικές κρατικές συσκευές. Η εκτελεστική ενέργεια ανέφερε συγκεκριμένα εφαρμογές όπως το Temu και το WeChat με έδρα την Κίνα και το Telegram Messenger, ως παραδείγματα εφαρμογών που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να στέλνουν πληροφορίες σε αυτές τις κυβερνήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *