Οι δημιουργοί του TikTok κατέθεσαν μήνυση κατά της απαγόρευσης της εφαρμογής σε όλη την πολιτεία της Μοντάνα

Οι δημιουργοί του TikTok κατέθεσαν μήνυση κατά της απαγόρευσης της εφαρμογής σε όλη την πολιτεία της Μοντάνα

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Κυβερνήτης της Μοντάνα Γκρεγκ Τζιανφόρτε υπέγραψε ένα νομοσχέδιο, SB 419, που θααπαγορεύσει τη χρήση του κοινωνικού δικτύου TikTok για όλους τους πολίτες αυτής της πολιτείας των ΗΠΑ. Αν και αυτή η απαγόρευση δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024, έχει ήδη αμφισβητηθεί από μια αγωγή που υποστηρίζεται από μια ομάδα δημιουργών περιεχομένου TikTok.

Η πραγματική αγωγή κατατέθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Davis Wright Tremaine.Σε ανάρτηση στο Twitter αργά την Πέμπτη, παρείχε η εταιρείαέναν σύνδεσμο προς την πραγματική δικαστική κατάθεση. Οι δημιουργοί του TikTok που είναι οι ενάγοντες στην αγωγή δηλώνουν ότι η χρήση του κοινωνικού δικτύου από μέρους τους έχει δημιουργήσει «σημαντικό κοινό που συντονίζεται κατά χιλιάδες για να μεταδώσει ροή και να ασχοληθεί με το περιεχόμενό τους». Πρόσθεσε:

Ο νόμος ισχυρίζεται ότι η Μοντάνα έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει το TikTok επειδή πιστεύει ότι τα δεδομένα από την εταιρεία που ανήκει στην Κίνα μπορούν να συλλεχθούν και να χρησιμοποιηθούν από την κινεζική κυβέρνηση. Αυτή η νέα αγωγή ισχυρίζεται ότι η πολιτεία της Μοντάνα δεν έχει την εξουσία να απαγορεύσει το TikTok για τους εξής λόγους:

Η Μοντάνα δεν έχει καμία εξουσία να θεσπίζει νόμους που προάγουν αυτό που πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι η εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών ή τα συμφέροντά της εθνικής ασφάλειας, ούτε μπορεί η Μοντάνα να απαγορεύσει ένα ολόκληρο φόρουμ επικοινωνίας με βάση τις αντιλήψεις της ότι κάποια ομιλία μοιράστηκε μέσω αυτού του φόρουμ, αν και προστατεύεται από το Η πρώτη τροπολογία είναι επικίνδυνη. Η Μοντάνα δεν μπορεί πλέον να απαγορεύσει στους κατοίκους της να βλέπουν ή να δημοσιεύουν αναρτήσεις στο TikTok από όσο θα μπορούσε να απαγορεύσει τη Wall Street Journal λόγω του ποιος την κατέχει ή των ιδεών που δημοσιεύει.

Η μήνυση ζητά από τα δικαστήρια να δηλώσουν ότι “το SB 419 είναι άκυρο σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών”, αλλά ζητά μόνο να καταβληθούν “εύλογα έξοδα και δικηγορικές αμοιβές για την άσκηση αυτής της αγωγής” από τη Μοντάνα. Μέχρι στιγμής, το κράτος δεν έχει ακόμη εκδώσει σχόλιο για την αγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *