Το Chrome για  επιτραπέζιους υπολογιστές  λαμβάνει αυτόματη διόρθωση διεύθυνσης URL, που θα κυκλοφορήσει για  κινητό τους επόμενους μήνες

Το Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές λαμβάνει αυτόματη διόρθωση διεύθυνσης URL, που θα κυκλοφορήσει για  κινητό τους επόμενους μήνες

Η Google έχει ανακοινώσει ότι η επιφάνεια εργασίας του Chrome θα διορθώνει αυτόματα τα τυπογραφικά λάθη που κάνετε στη γραμμή URL. Ο γίγαντας αναζήτησης είπε ότι θα διαθέσει τη δυνατότητα σε κινητά τους επόμενους μήνες, αλλά προς το παρόν, είναι μόνο σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Εάν κάνετε ένα τυπογραφικό λάθος στη γραμμή URL, το Chrome θα σας εμφανίσει προτάσεις με βάση διορθώσεις, αλλά δεν θα πρέπει να μπλέκει με αυτό που πληκτρολογείτε.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το χαρακτηριστικό ως μέρος της  Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα. Ελπίζει ότι η λειτουργία θα βοηθήσει τα άτομα με δυσλεξία, αλλά και όσους εξακολουθούν να μαθαίνουν τη γλώσσα και οποιονδήποτε άλλο κάνει τυπογραφικά λάθη από καιρό σε καιρό, που βασικά είναι ο καθένας.

Εκτός από το να κάνει τη γραμμή URL του Chrome λίγο πιο φιλική προς το χρήστη, η Google είπε επίσης ότι κάνει το εικονίδιο του αναπηρικού αμαξιδίου Accessible Places διαθέσιμο στους Χάρτες Google για όλους τους χρήστες. Εάν ανοίξετε τους Χάρτες και βρείτε έναν χώρο ή μια επιχείρηση στην οποία θέλετε να πάτε, θα δείτε τώρα ένα εικονίδιο αναπηρικής καρέκλας στην ενότητα περίληψης επιχείρησης καθώς και μια πλήρη λίστα υπηρεσιών προσβασιμότητας που προσφέρονται στην καρτέλα Πληροφορίες.

Τέλος, η εταιρεία είπε ότι φέρνει τη λειτουργία Live Caption σε περισσότερες συσκευές Android όπως τα Pixel 4, Pixel 5, επιλεγμένα τηλέφωνα Samsung Galaxy και άλλα. Η Google θα προσθέσει επίσης υποστήριξη για γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *