Το Twitter έστειλε επιστολή στη Microsoft υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε δεδομένα χωρίς να πληρώσει για αυτά

Το Twitter έστειλε επιστολή στη Microsoft υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε δεδομένα χωρίς να πληρώσει για αυτά

Το Twitter έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Satya Nadella, διαμαρτυρόμενη ότι η Microsoft χρησιμοποιεί ακατάλληλα δεδομένα του Twitter . Το Twitter κατηγόρησε τη Microsoft ότι δεν πληρώνει για τη χρήση δεδομένων, ότι χρησιμοποιεί δεδομένα περισσότερα από όσα είχαν συμφωνηθεί και ότι μοιράζεται τα δεδομένα με κυβερνητικές υπηρεσίες χωρίς την άδεια του Twitter.

Ο εκπρόσωπος της Microsoft, Frank Shaw, είπε στους NYT ότι η Microsoft δεν πληρώνει το Twitter για τα δεδομένα της. Είπε ότι η εταιρεία θα εξετάσει την επιστολή από το Twitter και θα απαντήσει ανάλογα. Ίσως καθησυχαστικά, ο Shaw είπε ότι η Microsoft ανυπομονεί να συνεχίσει τη μακροπρόθεσμη συνεργασία της με το Twitter.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ο Elon Musk, ιδιοκτήτης του Twitter, είπε ότι η πλατφόρμα ήταν σαν ένα αεροπλάνο που φλεγόταν έτοιμο να συντριβεί, οικονομικά. Σε μια προσπάθεια να σταματήσει να χάνει χρήματα, ο Μασκ γρήγορα απέλυσε περίπου τους μισούς υπαλλήλους στην εταιρεία. Τώρα παραδέχεται ότι ήταν πολύ βιαστικό, αλλά αυτή η απόφαση έπρεπε να ληφθεί γρήγορα. Είπε ότι η εταιρεία θα μπορούσε πιθανότατα να πάρει πίσω μερικούς από αυτούς τους ανθρώπους, αν δεν είναι πολύ ενοχλημένοι, είπε.

Με την  μεγάλη βουτιά στην τεχνολογία ChatGPT και άλλες παραγωγικές υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης έχουν κάνει, πλατφόρμες όπως το Twitter και το Reddit έχουν δηλώσει ότι θέλουν αποζημίωση για τα δεδομένα τους που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των bots. Ο Μασκ είπε ότι η Microsoft ουσιαστικά τρέχει το OpenAI τώρα, ή τουλάχιστον έχει σημαντική εξουσία στην εταιρεία. Το ChatGPT του OpenAI τροφοδοτεί το Bing Chat της Microsoft. Δεδομένης της συμμετοχής της Microsoft και του τεράστιου χρηματικού ποσού που διαθέτει, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο Μασκ επιδιώκει τη Microsoft για πληρωμή για τα δεδομένα εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *