Η Samsung αποφάσισε να μην αντικαταστήσει την αναζήτηση της Google με το Bing της Microsoft στα τηλέφωνά της

Η Samsung αποφάσισε να μην αντικαταστήσει την αναζήτηση της Google με το Bing της Microsoft στα τηλέφωνά της

Τον Απρίλιο,ανέφεραν οι New York Times ότι η Samsung σκεφτόταν να αντικαταστήσει την Αναζήτηση Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τα smartphone Galaxy της με το Bing της Microsoft. Τώρα φαίνεται ότι ο κορεάτης γίγαντας έχει πατήσει το κουμπί «pause» σε μια τέτοια κίνηση.

Η Samsung έχει πλέον αναστείλει μια εσωτερική αναθεώρηση που εξέταζε το ενδεχόμενο μετάβασης από την Google στην Bing για τα smartphone της.

Όταν κυκλοφόρησε η Samsung εντυπωσιάστηκε με τις προσπάθειες της Microsoft να προσθέσει τεχνητή νοημοσύνη.στο πρόγραμμα αναζήτησής του μέσω του Bing Chat. Ως αποτέλεσμα αυτής της αναφοράς, η τιμή της μετοχής της Google μειώθηκε κατά 2,5 τοις εκατό εκείνη την ημέρα.

Ωστόσο, επισημάνθηκε μετά τη δημοσίευση αυτής της αναφοράς ότι η Google έχει αυτό που αποκαλεί Συμφωνία διανομής εφαρμογών για κινητά (MADA). Βασικά ανέφερε ότι οποιαδήποτε εταιρεία smartphone ήθελε να εγκατασταθεί το Google Play Store , θα πρέπει επίσης να ορίσει την Αναζήτηση Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στα τηλέφωνά τους.

Τούτου λεχθέντος, δεδομένου ότι η Samsung είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία smartphone με βάση το Android με αρκετά μεγάλη διαφορά, είναι περισσότερο από πιθανό να έχει μια ειδική συμφωνία με την Google που δεν είναι διαθέσιμη για άλλες εταιρείες smartphone Android. Για παράδειγμα, η Samsung έχει το δικό της Galaxy Store για τη λήψη εφαρμογών στα smartphone της, κάτι που δεν έχουν άλλα τηλέφωνα Android με το Google Play Store.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η Samsung εμμένει σε αυτά που γνωρίζει και θα διατηρήσει την Αναζήτηση Google ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τα smartphone της. Η Microsoft και η μηχανή αναζήτησής της Bing θα πρέπει να βρουν το δρόμο τους στον χώρο των κινητών με άλλους τρόπους. Το κάνει ήδη προσθέτοντας υπηρεσίες Bing Chat στην εφαρμογή Bing για κινητά και προσθέτει επίσης συνομιλία AI σε άλλες υπηρεσίες εφαρμογών για κινητά όπως το πληκτρολόγιο SwiftKey, το πρόγραμμα περιήγησης Edge και την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Skype.

Υπάρχουν ακόμα φήμες ότι το Bing θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Αναζήτηση Google ως προεπιλογή στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ένδειξη ότι μπορεί να συμβεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *