Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την αγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έχει  σηκώσει πολύ σκόνη αφότου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του περασμένου έτους. Έκτοτε, η εταιρεία εργάζεται σκληρά με την Activision για να προχωρήσει η εξαγορά της. Τώρα, φαίνεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας μπορεί να έχει πετύχει ένα σημαντικό ορόσημο στην οριστικοποίηση της αγοράς.

Η  Microsoft έχει λάβει έγκριση από την κρατική διοίκηση για τη ρύθμιση της αγοράς. Η κινεζική ρυθμιστική αρχή χορήγησε «άνευ όρων έγκριση» στη συμφωνία, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες προς το παρόν και θα πρέπει να περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση για να μάθουμε περισσότερα για την απόφαση.

Εάν αληθεύει, αυτή θα ήταν η δεύτερη σημαντική έγκριση για τη Microsoft μετά  το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η ΕΕ, ωστόσο, πρόσθεσε όρους όταν ενέκρινε τη συμφωνία και ήταν άνετη να το κάνει αφού η Microsoft συμφώνησε να αδειοδοτήσει συμφωνίες με τους ανταγωνιστες ροής cloud Nvidia,Boosteroid και Ubitus.

Με την έγκριση της Microsoft από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, η εταιρεία θα έχει υπογραφές από δύο μεγάλες οικονομίες ενώ αγωνίζεται για να περάσει η συμφωνία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Νωρίτερα,Η CMA είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την εξαγορά της Microsoft αναφέροντας ότι η Microsoft θα έχει “έλεγχο σε σημαντικό περιεχόμενο gaming όπως το Call of Duty, το Overwatch και το World of Warcraft”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *