Microsoft: Δεν μπορέσαμε ακόμη να διορθώσουμε ζητήματα Start, UWP, Office στα Windows 11 και 10

Microsoft: Δεν μπορέσαμε ακόμη να διορθώσουμε ζητήματα Start, UWP, Office στα Windows 11 και 10

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι κατάφερε να μετριάσει ένα σημαντικό ζήτημα που επηρεάζει το Windows Shell σε όλες τις εκδόσεις των Windows 10 και Windows 11. Το σφάλμα, που επιβεβαιώθηκε τον Ιανουάριο, σχετίζεται με Windows Shell και API του Office.

Στον ιστότοπο υγείας των Windows, η Microsoft σημειώνει ότι το μενού Έναρξη, η γραμμή αναζήτησης των Windows και οι εφαρμογές Universal Windows Platform (UWP) ενδέχεται να μην ανοίξουν ή να παρουσιάσουν προβλήματα. Ουσιαστικά γίνεται μη-κλικ ή μη διαδραστικό.

Ο τεχνολογικός γίγαντας σημειώνει επιπλέον ότι οι υπολογιστές που επηρεάζονται μπορεί να εμφανίζουν κατεστραμμένα κλειδιά μητρώου ή δεδομένα που μπορούν να επηρεάσουν εφαρμογές που βασίζονται στα API του Microsoft Office, που είναι ενσωματωμένα με τα Windows, το Office, το Outlook ή το Ημερολόγιο του Outlook.

Η λύση είναι η απεγκατάσταση τέτοιων εφαρμογών, κάτι που δεν προκαλεί δέος, δεδομένου ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά το ζήτημα. Γράφει:

Το μενού Έναρξη, η αναζήτηση των Windows και οι εφαρμογές Universal Windows Platform (UWP) ενδέχεται να μην λειτουργούν όπως αναμένεται ή ενδέχεται να έχουν προβλήματα κατά το άνοιγμα. Οι επηρεαζόμενες συσκευές Windows ενδέχεται να έχουν κατεστραμμένα κλειδιά μητρώου ή δεδομένα που ενδέχεται να επηρεάσουν εφαρμογές που χρησιμοποιούν API του Microsoft Office για ενσωμάτωση με τα Windows, το Microsoft Office ή το Microsoft Outlook ή το Ημερολόγιο του Outlook. Ένα παράδειγμα εφαρμογής που επηρεάζεται από αυτό το ζήτημα είναι το ClickShare. Το υποκείμενο ζήτημα δεν προκαλείται από την εγκατάσταση μιας ενημέρωσης στα Windows και ενδέχεται να εκτεθεί από μια ενημέρωση σε μια επηρεαζόμενη εφαρμογή.

Λύση: Για να μετριαστεί αυτό το ζήτημα, μπορείτε να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που ενσωματώνονται με τα Windows, το Microsoft Office, το Microsoft Outlook ή το Ημερολόγιο του Outlook. Ενδέχεται επίσης να είναι διαθέσιμες ενημερώσεις για τις επηρεαζόμενες εφαρμογές ή καθοδήγηση από τον προγραμματιστή της εφαρμογής. Εάν χρησιμοποιείτε το ClickShare by Barco, ανατρέξτε στο Σύμπτωμα:Το μενού “Έναρξη” και τα άλλα στοιχεία του κελύφους αποτυγχάνουν όταν οι εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών, όπως το ClickShare της Barco, έχουν πρόσβαση στα API του Office και στη γραμμή εργασιών των Windows που δεν ανταποκρίνεται ή ζητήματα αδειών με δικαιώματα φακέλου φακέλου χρήστη με την ενσωμάτωση του Ημερολογίου εφαρμογής ClickShare.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *