Patch Tuesday: προκαλεί διάφορα προβλήματα στους χρήστες

Patch Tuesday: προκαλεί διάφορα προβλήματα στους χρήστες

Νωρίτερα αυτό το μήνα , η  Microsoft κυκλοφόρησε την ενημέρωση KB5026361 για όσους χρησιμοποιούν Windows 10. Η ενημέρωση, η οποία κυκλοφόρησε ως μέρος της ενημέρωσης κώδικα Τρίτης, διόρθωσε ένα σωρό ζητήματα ασφαλείας. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ενημέρωση εισήγαγε επίσης ορισμένα ακούσια σφάλματα στο λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα  και το Microsoft Feedback Hub, οι χρήστες αντιμετωπίζουν διάφορα ζητήματα μετά την αναβάθμιση των υπολογιστών τους Windows 10 στην πιο πρόσφατη ενημέρωση.

Η πλειονότητα των αναφορών αφορά σφάλματα Blue Screen of Death (BSoD) για χρήστες Windows 10 με τον κωδικό σφάλματος “PROCESS1 INITIALIZATION FAILED”. Μια γρήγορη ματιά σε ένα ξεπερασμένο άρθρο της Microsoft σχετικά με τον κωδικό σφάλματος αποκαλύπτει ότι έχει να κάνει με το αρχείο Bootcat.

Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται επειδή το αρχείο Bootcat.cache είναι κατεστραμμένο ή επειδή το μέγεθος του αρχείου Bootcat.cache έχει αλλάξει από την τελευταία επιτυχημένη εκκίνηση.

Η Microsoft συνιστά τη χρήση μιας δισκέτας εγκατάστασης των Windows για την εκκίνηση και τη διαγραφή του αρχείου bootcat.cache για την επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο, το άρθρο προοριζόταν αρχικά για τα Windows 7, επομένως είναι δύσκολο να πούμε εάν η επιδιόρθωση θα λειτουργήσει στα Windows 10. Τούτου λεχθέντος, κάποιος στο Feedback Hub ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε μέσα εγκατάστασης των Windows 10 για να ξεκινήσει χειροκίνητα τα προγράμματα οδήγησης AMD RAID μέσω της γραμμής εντολών για επιδιόρθωση το θέμα.

“Διόρθωσα το πρόβλημα χρησιμοποιώντας την εικόνα εγκατάστασης των Windows 10 από USB flash εκκινώντας μη αυτόματα τα προγράμματα οδήγησης AMD RAID μέσω της γραμμής εντολών και, στη συνέχεια, εκτελώντας επιδιόρθωση εκκίνησης. Είμαι περίεργος ότι τα Windows 10 (και τα Windows 11 επίσης) εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν εγγενώς το AMD RAID και υπάρχει ανάγκη να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο.” 

Επιπλέον, οι χρήστες σημείωσαν το  κωδικό  σφάλματος 0x800f0922 όταν προσπαθούν να εγκαταστήσουν την ενημέρωση στον υπολογιστή τους. Υπάρχουν επίσης αναφορές για χρήστες που λαμβάνουν τυχαίες επανεκκινήσεις, μια σειρά από μηνύματα σφάλματος, αποτυχίες ενημέρωσης και σφάλματα μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει αυτές τις αναφορές, επομένως δεν γνωρίζουμε τον ακριβή λόγο ή την έκταση του αντίκτυπου.

Από την άλλη μεριά, η  Microsoft επιβεβαίωσε ένα πρόβλημα που επηρεάζει την απόδοση του VPN στα Windows 11. Επίσης, η εταιρεία αναγνωρίζει ένα σφάλμα SATA που είχε επηρεάσει όλες τις πρόσφατες επαναλήψεις των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 11.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *