Microsoft Excel for Web:  αποκτά Immersive Reader: 10% ταχύτερες αναγνώσεις, 50% λιγότερα σφάλματα επίσης

Microsoft Excel for Web:  αποκτά Immersive Reader: 10% ταχύτερες αναγνώσεις, 50% λιγότερα σφάλματα επίσης

Η Microsoft έχει προσφέρει χαρακτηριστικά Immersive Reader για πολλές από τις εφαρμογές της Office στο παρελθόν. Το 2017, πρόσθεσε τη δυνατότητα στην έκδοση web του Outlook και την εφαρμογή OneNote. To 2021, προστέθηκε το εργαλείο και  για το PowerPoint στον Ιστό, μαζί με την υπηρεσία cloud OneDrive. Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft αποκάλυψε ότι προστίθεται επίσης στο Excel στον Ιστό.

Όπως και με προηγούμενες εκδόσεις, το Immersive Reader για Excel for Web έχει σχεδιαστεί για να βοηθά άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάγνωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επηρεάζονται από δυσλεξία. Η Microsoft αναφέρει σε ανάρτηση στο blog ότι η βελτιστοποιημένη διάταξη του Immersive Reader επιτρέπει στα άτομα που έχουν δυσλεξία να διαβάζουν 10 τοις εκατό πιο γρήγορα σε σύγκριση με την κανονική διάταξη. Έχει επίσης ως αποτέλεσμα 50 τοις εκατό λιγότερα λάθη ανάγνωσης.

Η Microsoft περιέγραψε τα κύρια χαρακτηριστικά της δυνατότητας Immersive Reader για χρήστες του Excel:

  • Αύξηση της απόστασης χαρακτήρων και της απόστασης γραμμών
  • Σπάζοντας τις λέξεις σε συλλαβές
  • Εστίαση σε μία ή μόνο λίγες γραμμές ταυτόχρονα
  • Αλλαγή του χρώματος φόντου της προβολής
  • Επισήμανση ορισμένων τμημάτων του λόγου
  • Συσχέτιση μιας εικόνας με μια λέξη χρησιμοποιώντας το Λεξικό εικόνων
  • Ανάγνωση περιεχομένου δυνατά
  • Μετάφραση περιεχομένου on the-fly

Για την εκκίνηση της νέας δυνατότητας, οι χρήστες του Excel απλώς επιλέγουν ένα κελί που έχει κείμενο. Στη συνέχεια, στην επάνω κορδέλα, μπορούν να κάνουν κλικ View  και μετά κάντε κλικ στο Immersive Reader Στη συνέχεια, το έγγραφο του Excel θα μεταβεί σε μορφή πλήρους οθόνης για αυτήν τη δυνατότητα. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Immersive Reader στην ηλεκτρονική σελίδα υποστήριξης της Microsoft.

Η Microsoft προσπαθεί να αγκαλιάσει πιο προσιτές λειτουργίες για τα διάφορα προϊόντα υλικού και λογισμικού της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψε μερικές νέες βελτιώσεις της κορδέλας προσβασιμότητας του PowerPoint για τις πλατφόρμες Windows και Mac της εφαρμογής, μαζί με το PowerPoint στον ιστό. Πρόσθεσε επίσης ορισμένες νέες σελίδες υποστήριξης προσβασιμότητας για τα χειριστήρια παιχνιδιών Xbox και PC και την εφαρμογή Xbox σε υπολογιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *