Το BlackByte ransomware διεκδικεί κυβερνοεπίθεση στην πόλη Augusta

Το BlackByte ransomware διεκδικεί κυβερνοεπίθεση στην πόλη Augusta

Η πόλη Augusta στη Τζόρτζια των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι η πιο πρόσφατη διακοπή του συστήματος πληροφορικής προκλήθηκε από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυό της.

Η διοίκηση δεν έχει αποκαλύψει τη φύση της κυβερνοεπίθεσης, αλλά η συμμορία ransomware BlackByte δημοσίευσε την πόλη της Augusta ως ένα από τα θύματά της.

Η Augusta είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας μετά την Ατλάντα και η μητροπολιτική της περιοχή έχει πληθυσμό πάνω από 611.000.

Η πόλη εξήγησε στη διαδικτυακή της πύλη ότι άρχισε να «βιώνει τεχνικές δυσκολίες» την Κυριακή 21 Μαΐου, γεγονός που διέκοψε ορισμένα από τα συστήματα υπολογιστών της.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το περιστατικό αυτό δεν σχετίζεται με τη διακοπή του συστήματος πληροφορικής που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Έχει ξεκινήσει μια έρευνα για να προσδιοριστεί ο πλήρης αντίκτυπος της κυβερνοεπίθεσης “και να αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργικότητα στα συστήματά μας το συντομότερο δυνατό”.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές εάν οι παράγοντες της απειλής κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση ή να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα.

«Το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής της Augusta συνεχίζει να εργάζεται επιμελώς για να διερευνήσει το περιστατικό, να επιβεβαιώσει τον αντίκτυπό του στα συστήματά μας και να αποκαταστήσει την πλήρη λειτουργικότητα στα συστήματά μας το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της.

«Συνεχίζουμε να διερευνούμε ποια, εάν υπάρχουν, ευαίσθητα δεδομένα μπορεί να έχουν επηρεαστεί ή έχουν πρόσβαση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *