Συνεργασία NVIDIA και η MediaTek για “έξυπνα” αυτοκίνητα

Συνεργασία NVIDIA και η MediaTek για “έξυπνα” αυτοκίνητα

Η NVIDIA έχει ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με την MediaTek για την ανάπτυξη συστημάτων-σε-τσιπ (SoC) για οχήματα που θα παρέχουν υπηρεσίες ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τα σχέδια, η MediaTek θα αναπτύξει τα SoC χρησιμοποιώντας ένα chiplet GPU NVIDIA που τρέχει την πλατφόρμα NVIDIA DRIVE.

Σύμφωνα με τον CEO της NVIDIA, Jensen Huang, η κίνηση δεν θα ωφελήσει μόνο τους ιδιοκτήτες οχημάτων premium. «Ο συνδυασμός του κορυφαίου συστήματος-on-chip της MediaTek με τις τεχνολογίες λογισμικού GPU και AI της NVIDIA θα επιτρέψει νέες εμπειρίες χρήστη, βελτιωμένη ασφάλεια και νέες συνδεδεμένες υπηρεσίες για όλα τα τμήματα οχημάτων, από την πολυτέλεια έως την αρχική», δήλωσε ο Huang.

Το τσιπ που τροφοδοτείται από NVIDIA θα βοηθήσει στην παροχή μιας πλατφόρμας Dimensity Auto βελτιωμένης απόδοσης για πελάτες. Το Dimensity Auto είναι η λύση εντός οχήματος της MediaTek που φέρνει λειτουργίες ψυχαγωγίας και πιλοτηρίου σε εξοπλισμένα οχήματα.

«Η NVIDIA είναι μια παγκοσμίου φήμης πρωτοπόρος και ηγέτης του κλάδου στην τεχνητή νοημοσύνη και στους υπολογιστές. Με αυτή τη συνεργασία, το όραμά μας συνεργασίας είναι να παρέχουμε ένα παγκόσμιο ενιαίο κατάστημα για την αυτοκινητοβιομηχανία, σχεδιάζοντας την επόμενη γενιά έξυπνων, πάντα συνδεδεμένων οχημάτων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MediaTek, Rick Tsai. «Μέσω αυτής της ειδικής συνεργασίας με τη NVIDIA, θα είμαστε μαζί σε θέση να προσφέρουμε μια πραγματικά μοναδική πλατφόρμα για το όχημα έντασης υπολογιστών, καθορισμένο από λογισμικό του μέλλοντος».

Την περασμένη εβδομάδα, η τιμή της μετοχής της NVIDIA αυξήθηκε κατά 80 $ περίπου$380 ανά μετοχή στο πίσω μέρος της ζήτησης, είδε για τσιπ τεχνητής νοημοσύνης να τροφοδοτούν πράγματα όπως το ChatGPT. Το αν αυτή η τιμή της μετοχής είναι πραγματικά δικαιολογημένη είναι ένα εντελώς άλλο θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *