Twitter Community Notes: ποιος ο ρόλος του  

Twitter Community Notes: ποιος ο ρόλος του  

Πριν από λίγο καιρό, το Twitter απαίτησε από τους ερευνητές που παρακολουθούν tweets να πληρώσουν ένα τεράστιο μηνιαίο τέλος API 42.000 δολαρίων . Σκοπός ήταν η αντιμετώπιση της ευρείας χρήσης παραπλανητικών εικόνων τεχνητής νοημοσύνης. Τώρα, το Twitter εισήγαγε μια νέα δυνατότητα για να αποτρέψει τη διάδοση παραπληροφόρησης σε όλη την πλατφόρμα.

Η εταιρεία άρχισε να ζητά από τους ακαδημαϊκούς να διαγράψουν τα δεδομένα σχετικά με τα tweets που παρέχονται από ένα API που ονομάζεται Decahose . Διαφορετικά , θα πρέπει να πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος για να διατηρήσουν την πρόσβαση σε αυτό. Η είδηση ​​οδήγησε σε ένα δυσαρεστημένο κοινό καθώς υποστήριξαν. Αυτό επειδή φάνηκε ότι το Twitter δεν δίνει προτεραιότητα στην αυθεντικότητα στην πλατφόρμα του. Άλλη περίπτωση που οδήγησε στη σημερινή ανακοίνωση ήταν εικόνες ψεύτικης επίθεσης στο συγκρότημα του Πενταγώνου που έγιναν viral.


Οι χρήστες θα βλέπουν Σημειώσεις που έχουν επισυναφθεί αυτόματα στην αρχική ανάρτηση με τυχόν πρόσφατες ή μελλοντικές εικόνες που ταιριάζουν. Η δυνατότητα προορίζεται για συνεισφέροντες που έχουν Writing Impact 10 ή μεγαλύτερο. Ένα Writing Impact μετρά πόσο συχνά οι σημειώσεις ενός συνεργάτη έχουν αποκτήσει την κατάσταση Χρήσιμη όταν αξιολογούνται από άλλους.

Αυτοί οι συνεισφέροντες θα έχουν την επιλογή να προσθέσουν ένα “Σχετικά με την εικόνα” σε ορισμένα από τα tweet τους. Στη συνέχεια, μπορούν να επιλέξουν εάν η σημείωσή τους αφορά το tweet ή την ίδια την εικόνα. Εάν επιλέξουν το δεύτερο, η σημείωση θα εμφανίζεται αυτόματα κάθε φορά που γίνεται κοινή χρήση της εικόνας. Σύμφωνα με το Twitter, αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η διάδοση παραπλανητικών εικόνων ανεξάρτητα από το tweet στο οποίο εμφανίζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *