Microsoft: Νέα συμφωνία με φόντο την  AI

Microsoft: Νέα συμφωνία με φόντο την AI

Η συμφωνία της Microsoft με την CoreWeave είναι η πιο σημαντική για το μέλλον του AI. H CoreWeave είναι μια εταιρία παροχής υπολογιστικής ισχύος AI που σε συνεργασία με το κύρος της Microsoft θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft και το CoreWeave δεν επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες. Ωστόσο, η συμφωνία έγινε ώστε το ChatGPT του OpenAI να είχε αρκετή υπολογιστική ισχύ στο μέλλον. Το OpenAI χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή την υποδομή Microsoft Azure για την εκτέλεση του ChatGPT . Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την συνεργασία της Microsoft, , αφού το OpenAI απαιτεί πόρους.

Παράλληλα, οι μετοχές της NVIDIA έχουν ανοδική πορεία καθώς οι επενδυτές αναμένουν υψηλότερα κέρδη για την εταιρεία . Ο βασικός λόγος είναι ότι η Nvidia βρίσκεται πίσω από παραγωγικές υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT. Το CoreWeave προσφέρει υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους που υποστηρίζονται επίσης από υλικό NVIDIA.

Η αποκάλυψη για αυτή τη συμφωνία έρχεται μόλις μια μέρα μετά από σημαντική ανακοίνωση της CoreWeave. Η εταιρία δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια σε μια επέκταση χρηματοδότησης της Σειράς Β . Έτσι , το συνολικό κόστος επένδυσης φτάνει στα 421 εκατομμύρια δολάρια. Τα 200 εκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν από τη Magnetar Capital.

Σύμφωνα με το CoreWeave, η χρηματοδότηση τη βοηθά να καλύψει ένα κενό στην αγορά που οι πάροχοι υπολογιστών cloud παλαιού τύπου αγωνίζονται να καλύψουν.

«Συνδυάζοντας την εύκολη πρόσβαση σε GPU υψηλής ισχύος για εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης με γρήγορη και ευέλικτη υποδομή και εστιάζοντας σε έναν συγκεκριμένο τύπο υπολογισμού, η CoreWeave συνεχίζει να διαφοροποιείται από άλλες εταιρείες του χώρου», δήλωσε ο Ernie Rogers, Διευθύνων Σύμβουλος της Magnetar. .

«Η Magnetar πιστεύει ότι το CoreWeave βρίσκεται σε ένα καλό σημείο για να επιτρέψει αποτελέσματα παγκόσμιας κλάσης σε έναν αριθμό βιομηχανιών. Είμαστε περήφανοι που ήμασταν ο κύριος επενδυτής για τον γύρο χρηματοδότησης της σειράς Β της CoreWeave και την επέκτασή του.»

Η δημοσιοποίηση αυτής της συμφωνίας είναι δημόσια, θα μπορούσε να προσθέσει ακόμη περισσότερο κέρδος στην μετοχή της NVIDIA. Αυτό συμβαίνει επειδή η εταιρεία θα δει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για τα προϊόντα της λόγω των αναγκών της CoreWeave.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *