Google Android : προσθέτει επτά νέες δυνατότητες

Google Android : προσθέτει επτά νέες δυνατότητες

Η εταιρεία ανακοίνωσε πολλές δυνατότητες για συσκευές Android παράλληλα με προϊόντα Google Pixel στην Google I/O 2023 . Τώρα, στρέφει την προσοχή της στην παραγωγικότητα και την ασφάλεια του Google Android . Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η ανακοίνωση επτά νέων δυνατότητων.

Η Εξάσκηση στην Ανάγνωση (Reading Practice) είναι μια από αυτές . Βελτιώνει τη ικανότητα των χρηστών στο λεξιλόγιό τους και στις δεξιότητες κατανόησης. Οι χρήστες μπορούν να το εκτελέσουν στα tablet ή τα τηλέφωνά τους Android και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χιλιάδες βιβλία. Σημαντικά είναι όσα επισημαίνονται με το σήμα “Πρακτική”. Δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να ακούν και να εξασκούνται στην προφορά άγνωστων λέξεων και να λαμβάνουν σχόλια σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, οι χρήστες λαμβάνουν τρία νέα γραφικά στοιχεία για να προσαρμόσουν τις συσκευές τους και να προσθέσουν τις επιθυμητές συντομεύσεις. Τα νέα γραφικά στοιχεία επιτρέπουν στους χρήστες να λαμβάνουν εξατομικευμένες προτάσεις τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών. Επίσης, μπορούν να λαμβάνουν τίτλους σχετικά με τα θέματα που τους ενδιαφέρουν . Αυτά γίνονται μέσω του Google TV, των Google News.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ένα νέο ρολόι από το Spotify για το Google’s Wear OS. Παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε εξατομικευμένη μουσική και podcast που θέλουν να ακούσουν. Μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στις λίστες αναπαραγωγής τους. Μπορούν να εκτελέσουν λειτουργίες σε κάθε τραγούδι όπως να κάνουν “μου αρέσει” και να μεταβούν στο επόμενο απευθείας από τη συντόμευση του ρολογιού.

Οι χρήστες που μετακινούνται στην Ουάσιγκτον, DC και στο San Francisco και έχουν κάρτες SmarTrip και Clipper έχουν νέες υπηρεσίες. Μέσω του Πορτοφολιού Google, μπορούν να έχουν πρόσβαση από το Wear OS τους. Αυτό τους επιτρέπει απλά να πατήσουν και να οδηγήσουν και να παρακάμψουν τη γραμμή.

Στο Google Keep for Wear OS, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν ένα πλακίδιο για γρήγορη πρόσβαση σε μια επιλεγμένη σημείωση στο ρολόι τους. Με τα πλακίδια μπορούν να εντοπίσουν τις καρφιτσωμένες σημειώσεις στις οποίες θέλουν γρήγορη πρόσβαση.

Επιπλέον, είναι το GBoard και το Emoji Kitchen. Οι χρήστες μπορούν να αναμιγνύουν τα αγαπημένα τους emoji με αυτοκόλλητα. Το Emoji Kitchen επιτρέπει στους χρήστες να συνδυάζουν τα επιλεγμένα emoji τους . Ο σκοπός είναι η δημιουργία ενός νέου και προσαρμοσμένου emoji που μπορεί να κοινοποιηθεί με άλλους ως μηνύματα.

Τέλος, η Google αυξάνει την προστασία των χρηστών, ειδικά για όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ. Αυτό γίνεται με την προσθήκη της υπηρεσίας Αναφορές Dark Web στον ιστότοπο και την εφαρμογή Google One. Οι χρήστες μπορούν να σαρώσουν τις διευθύνσεις email τους για να ελέγξουν εάν τα email τους έχουν εκτεθεί στο Dark Web.

Επιπλέον, τα μέλη του Google One στις ΗΠΑ μπορούν να ελέγξουν άλλες λεπτομέρειες, όπως τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισής τους και να λάβουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αύξησης της ασφάλειας. Η Google ανέφερε ότι αυτή η δυνατότητα θα επεκταθεί σε 20 νέες χώρες τους επόμενους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *