GIGABYTE : Προβλήματα με την ασφάλεια

GIGABYTE : Προβλήματα με την ασφάλεια

Το πρόβλημα αφορά κυρίως μια εφαρμογή αυτόματης ενημέρωσης λογισμικού στα Windows. H GIGABYTE κυκλοφόρησε ενημερώσεις υλικολογισμικού για να διορθώσει τα τρωτά σημεία ασφαλείας . Τα προβλήματα εμφανίστηκαν σε περισσότερες από 270 μητρικές πλακέτες της εταιρίας.

Μια αναφορά της εταιρείας ασφάλειας υλικού Eclypsium ανάγκασε την GIGABYTE να βρει τη λύση με κάποιο υλικολογισμικό. Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού κυκλοφόρησαν την περασμένη Πέμπτη ως απάντηση στα τρωτά σημεία της αναφοράς.

Τα Windows περιλαμβάνουν μια δυνατότητα που ονομάζεται Windows Platform Binary Table (WPBT) που επιτρέπει στους προγραμματιστές υλικολογισμικού να εξαγάγουν αυτόματα ένα εκτελέσιμο αρχείο από την εικόνα του υλικολογισμικού και να το εκτελέσουν στο λειτουργικό σύστημα.

“Το WPBT επιτρέπει σε προμηθευτές και OEM να εκτελούν ένα.exe πρόγραμμα στο επίπεδο UEFI. Κάθε φορά που εκκινούνται τα Windows, κοιτάζει το UEFI και εκτελεί το.exe. Χρησιμοποιείται για την εκτέλεση προγραμμάτων που δεν περιλαμβάνονται στα μέσα των Windows.”εξηγεί η Microsoft.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *