macOS 14 Sonoma:  ανακοινώθηκε επίσημα

macOS 14 Sonoma: ανακοινώθηκε επίσημα

Εκτός από τα νέα Mac ,iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10, και Vision Pro, η Apple ανακοίνωσε την ενημέρωση λογισμικού macOS 14 . Η τελευταία ενημέρωση για Mac έχει την κωδική ονομασία Sonoma . Στόχος είναι να γίνει γέφυρα που θα συνδέει το iPhone και το Mac με τις νέες δυνατότητες της.

Το macOS Sonoma συνοδεύεται από επανασχεδιασμένα γραφικά στοιχεία επιφάνειας εργασίας. Με τις νέες δυνατότητες , μπορούν να προσαρμόσουν το χρώμα τους σύμφωνα με την ταπετσαρίας. Η τελευταία ενημέρωση συνοδεύεται επίσης με ένα ανανεωμένο περιβάλλον διαχείρισης γραφικών στοιχείων. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα πρόσβαση στις εικόνες του iPhone. Τα νέα γραφικά στοιχεία στο macOS 14 είναι πλέον διαδραστικά και ο χρήστης έχει πλέον πολλές δυνατότητες.

Επιπλέον, τα γραφικά στοιχεία μπορούν να εξαφανιστούν στο παρασκήνιο όταν ο χρήστης εργάζεται σε μια εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας. Οι νέες προφυλάξεις οθόνης αργής κίνησης της Apple είναι μια σημαντική προσθήκη στο macOS 14.

Επίσης, η νέα “Λειτουργία παιχνιδιού” για το macOS 14 έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τον λανθάνοντα χρόνο ήχου για τα AirPods . Παράλληλα, διασφαλίζει ότι “τα παιχνίδια έχουν την υψηλότερη προτεραιότητα στη CPU και την GPU”.

Η Apple λέει ότι η λειτουργία είναι συμβατή με όλα τα παιχνίδια Mac και μπορεί να διπλασιάσει τον ρυθμό δειγματοληψίας Bluetooth για τα χειριστήρια Xbox και PlayStation για να μειώσει την καθυστέρηση εισόδου. Επίσης, ο Ιάπωνας σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών Hideo Kojima εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ζωντανής ροής. Αποκάλυψε ότι το Death Stranding: Director’s Cut θα φτάσει στο macOS.

Μιλώντας για δυνατότητες τηλεδιάσκεψης, το macOS 14 διαθέτει ένα νέο εφέ επικάλυψης παρουσιαστή . Έτσι , ο χρήστης βρίσκεται πάνω από το περιεχόμενο που μοιράζεται κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιραστούν πώς αισθάνονται με τη μορφή αντιδράσεων όπως μπαλόνια, κομφετί, καρδιές κ.λπ. το βίντεο.

Η εμπειρία περιήγησης στο Safari έχει βελτιωθεί με την προσθήκη προφίλ προγράμματος περιήγησης. Αυτά επιτρέπουν σε κάθε χρήστη να έχει ξεχωριστά cookie, δικό του ιστορικό, επεκτάσεις, Ομάδες καρτελών και άλλα πράγματα.

Το macOS 14 Sonoma θα κυκλοφορήσει στο κοινό αργότερα φέτος με όλες τις νέες δυνατότητες και αλλαγές. Η beta του προγραμματιστή είναι διαθέσιμη για δοκιμή, από σήμερα, και η δημόσια beta θα φτάσει τον επόμενο μήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *